eenzaamheid

Dating etiquette om teleurstellingen te voorkomen

Hoe aardig, vriendelijk en welgemanierd we ons in het echte leven ook gedragen, als we online aan het daten zijn gaat het nogal eens mis. Daarom start datingapp The Inner Circle met een online date-etiquette.

Teleurstelling

Een op de drie mannen en de helft van de vrouwen is wel eens teleurgesteld over het uiterlijk van hun date. De foto’s die we naar rechts swipen, komen vaak niet overeen met hoe iemand er in het echt uitziet. “Veel online daters zijn teleurgesteld door het verschil tussen de profielfoto en het werkelijke uiterlijk”, laten de mensen van datingapp The Inner Circle weten.

Ook gedragen daters zich online minder net dan in het gewone leven. Zo verdwijnen ze plotseling en geven ze geen antwoord meer. Om dat te voorkomen komt de app nu met een heuse date-etiquette, waarbij de hulp van deskundige Jo Bryant is ingeschakeld.

‘Goede manieren belangrijker dan goede looks’

En dat is volgens de makers belangrijk, want tachtig procent van de mensen geeft aan goede manieren belangrijker te vinden dan een goed uiterlijk. Bij vrouwen ligt dat aantal nog hoger: 98 procent van hen gaat niet op date met iemand die, ondanks goede looks, slechte manieren heeft.

De online date etiquette van The Inner Circle:

  • Wees echt
  • Wees eerlijk
  • Wees interactief
  • Wees goed gemanierd
  • Wees respectvol
  • Wees inclusief
  • Wees aardig
  • Wees betrouwbaar
  • Wees waakzaam

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam