online flirten

Dating App kan prima zonder facebook

Er is veel onrust over de privacy schendingen door datingapps zoals Tinder en Happn, die gebruikmaken van Facebookgegevens. Men zou haast de indruk krijgen dat het voor de werking van een datingapp noodzakelijk is om je Facebookgegevens in te leveren. Dat is niet terecht.

Ontkoppeling

Jasper Jan de Konink, mede-oprichter e-Matching: ‘Het zou goed zijn als datingsites en -apps geen koppeling hebben met sociale netwerken. Je maakt dan zelf op de site het eigen profiel aan en je kunt dat ook weer verwijderen. Daarnaast is het ook onwenselijk dat via een app automatisch wordt bijgehouden waar je precies bent. Deze geolocatie gegevens bieden mogelijke adverteerders een schat aan informatie, maar is helemaal niet nodig om je te matchen.’

Datingapp zonder Facebook

De datingapp (gekoppeld aan de website) van e-Matching (dating hogeropgeleiden) legt bewust geen enkele koppeling met het profiel op sociale netwerken en houdt ook niet bij waar iemand gaat en staat. Men maakt zelf een profiel aan en kiest bij voorkeur foto’s die niet op sociale netwerken of openbare pagina’s staan. De gegevens staan op een Nederlandse server en worden nooit aan derden verstrekt.

Privacy centraal

Thomas de Konink, mede-oprichter e-Matching: ‘Bij de lancering van onze app in december j.l. is zijn deze aspecten door weinigen opgemerkt, omdat de aandacht vooral uitgaat naar de nieuwste datingapp hype. Ik hoop dat er weer meer aandacht komt voor datingsites en -apps die de privacy wel centraal stellen.’

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam