Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
internet dating
22 december 2018

Dating-alert: singles na kerst massaal op zoek naar nieuwe liefde

Wanneer het op de liefde aankomt zijn singles duidelijk over hun wensen voor 2019. Ruim 9 op de 10 singles (93%) hoopt de ware te ontmoeten. Nieuw jaar, nieuwe kansen! Bijna de helft van de singles is ervan overtuigd via datingapps liefde te kunnen vinden.

Stomende start

Vanaf 27 december gaan Nederlandse singles massaal op zoek, zo blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.nl. Zij zien in die periode een sterke stijging van nieuwe inschrijvingen en een ruime verdubbeling in activiteit met een piekdag op 7 januari. Ready, set, go! Klaar voor een stomende start van 2019.

Initiatief

Uit het onderzoek blijkt dat singles gemiddeld 10 tot 25 keer swipen voordat ze een profiel liken. En wanneer die match er is, wie begint dan het gesprek? Ruim veertig procent van de mannen geeft ook aan uit eigen initiatief het gesprek te beginnen, you go guys! Vrouwen blijken toch vaker een afwachtende houding aan te nemen, slechts een op de tien dames begint zelf de conversatie.

Swipe-moe

Het merendeel (83%) swipet en liket met name wanneer ze alleen zijn. Want eerlijk is eerlijk, het uitzoeken van mr. of mrs. right is toch iets persoonlijks. Met name het weekend is populair onder singles, 1 op de 3 geeft aan voornamelijk op deze vrije dagen actief te zijn.

Echter blijkt ook een ruime meerderheid van de hen beu worden van het oppervlakkige swipen, voor 57% voelt het soms zelfs alsof ze meedoen aan een vleeskeuring. Singles willen meer dan alleen de mooie plaatjes en gladde praatjes. Niet meer dan logisch, gezien 75% van de singles aangeeft dat ze oprechte interesse het belangrijkste criteria vinden.

Weet wat je zoekt

In de zoektocht naar ware liefde hebben singles alleen wel de juiste handvatten nodig. Voor ruim de helft (56%) zijn uitgebreide zoekcriteria belangrijk bij het online daten. ”Een uitgebreid profiel van voorkeuren zorgt ervoor dat er minder aanbod overblijft. Hierdoor wordt de keuze makkelijker, in tegenstelling tot quick fix datingapps waar de single keuze heeft uit honderden profielen op basis van enkel beeld”, aldus psychologe en seksuologe Eveline Stallaart.

Met uitgebreide zoekcriteria, verificatie van profielen en real-life events helpt Lexa deze 9 op de 10 singles om hun liefde te vinden in 2019. Want na de online klik, is het de offline connectie die ervoor zorgt dat die ene leuke date een blijvertje wordt. Oprechte interesse is daarbij het belangrijkste ingrediënt voor driekwart van de singles. No playing games, but real love stories!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Ware liefde bestaat en zo herken je hem!

Wie is die ware liefde dan? Waar herken je hem of haar aan?

Daten tijdens warm weer? Let op de afknappers!

De kans groot dat de singles nu op het terras of...

Singles nu vaker op vervolgdate

Veel meer dates krijgen een vervolg doordat er vaker echte connecties...

Singles hunkeren naar een echte date na versoepeling van de coronaregels

Nu restaurants, terrassen, bioscopen en musea langzaamaan weer open gaan, is...

Stop niet met daten – 5 TIPS

Stop niet met daten. De cafés zijn leeg, maar op datingsites...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie

SmartSingles.nl