internet dating

Dating-alert: singles na kerst massaal op zoek naar nieuwe liefde

Wanneer het op de liefde aankomt zijn singles duidelijk over hun wensen voor 2019. Ruim 9 op de 10 singles (93%) hoopt de ware te ontmoeten. Nieuw jaar, nieuwe kansen! Bijna de helft van de singles is ervan overtuigd via datingapps liefde te kunnen vinden.

Stomende start

Vanaf 27 december gaan Nederlandse singles massaal op zoek, zo blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.nl. Zij zien in die periode een sterke stijging van nieuwe inschrijvingen en een ruime verdubbeling in activiteit met een piekdag op 7 januari. Ready, set, go! Klaar voor een stomende start van 2019.

Initiatief

Uit het onderzoek blijkt dat singles gemiddeld 10 tot 25 keer swipen voordat ze een profiel liken. En wanneer die match er is, wie begint dan het gesprek? Ruim veertig procent van de mannen geeft ook aan uit eigen initiatief het gesprek te beginnen, you go guys! Vrouwen blijken toch vaker een afwachtende houding aan te nemen, slechts een op de tien dames begint zelf de conversatie.

Swipe-moe

Het merendeel (83%) swipet en liket met name wanneer ze alleen zijn. Want eerlijk is eerlijk, het uitzoeken van mr. of mrs. right is toch iets persoonlijks. Met name het weekend is populair onder singles, 1 op de 3 geeft aan voornamelijk op deze vrije dagen actief te zijn.

Echter blijkt ook een ruime meerderheid van de hen beu worden van het oppervlakkige swipen, voor 57% voelt het soms zelfs alsof ze meedoen aan een vleeskeuring. Singles willen meer dan alleen de mooie plaatjes en gladde praatjes. Niet meer dan logisch, gezien 75% van de singles aangeeft dat ze oprechte interesse het belangrijkste criteria vinden.

Weet wat je zoekt

In de zoektocht naar ware liefde hebben singles alleen wel de juiste handvatten nodig. Voor ruim de helft (56%) zijn uitgebreide zoekcriteria belangrijk bij het online daten. ”Een uitgebreid profiel van voorkeuren zorgt ervoor dat er minder aanbod overblijft. Hierdoor wordt de keuze makkelijker, in tegenstelling tot quick fix datingapps waar de single keuze heeft uit honderden profielen op basis van enkel beeld”, aldus psychologe en seksuologe Eveline Stallaart.

Met uitgebreide zoekcriteria, verificatie van profielen en real-life events helpt Lexa deze 9 op de 10 singles om hun liefde te vinden in 2019. Want na de online klik, is het de offline connectie die ervoor zorgt dat die ene leuke date een blijvertje wordt. Oprechte interesse is daarbij het belangrijkste ingrediënt voor driekwart van de singles. No playing games, but real love stories!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam