zelfbeeld onzeker

Dating advies: hoe schrijf ik een contactverzoek

Een contactverzoek schrijven na een match op een datingsite, dat is makkelijker gezegd dan gedaan! ‘Wat moet ik nou schrijven?’, ‘Ik wil wel origineel overkomen, maar niet als de eerste de beste lolbroek’. Heel normaal dat je daarmee worstelt en soms onzeker over bent. Daarom hebben we 10 tips voor je op een rij gezet.

Tip 1: Maak het persoonlijk

Laat uit je berichten een stukje persoonlijke interesse blijken. Dus beperk je bericht niet tot, ‘Ik denk dat ik je wel leuk vind, zullen we elkaar eens ontmoeten?’. Maar voeg iets persoonlijks toe, je kunt vast wel iets vinden in zijn of haar profiel. Bijvoorbeeld, ‘Ik zie dat je van reizen houdt, zullen we een keer wat drinken en mooie reisverhalen uitwisselen?’

Tip 2: Kort is beter

Volgens experts die werken bij datingsites kunnen ellenlange verhalen afschrikkend werken. Geef in een contactverzoek dus niet meteen je hele levensverhaal. Dit kan saai zijn, en bovendien bestaat het gevaar dat je overkomt als iemand die wel erg graag over zichzelf praat.

Tip 3: Kies een leuke aanhef

‘Hallo onbekende!’, ‘Beste muziekliefhebber,’. Dat zet al meteen een leuke en misschien persoonlijke toon. Berichten zonder aanhef worden over het algemeen minder gewaardeerd.

Tip 4: U of jij?

Altijd lastig, je wil niet zakelijk overkomen, maar wel beleefd. Je kunt gemakshalve uitgaan van een onderzoek van Parship waarin werd gevraagd hoe mensen aangesproken wensen te worden. De jij/u-grens ligt rond de 30 jaar. Maar als je twijfelt,  kan je natuurlijk ook meteen het thema aansnijden: ‘Ik hoop dat je het niet als onbeleefd opvat dat ik “je en jij” gebruik.’

Tip 5: Vertel iets nieuws

In je profiel kunnen mensen al zien welke hobby’s je hebt wel wat voor werk je doet. Herhaal dat niet klakkeloos, maar geef wat nieuwe (persoonlijke) informatie. Bijvoorbeeld welke dromen en ambities je hebt. Of ga iets dieper in op een van je hobby’s of passies.

Tip 6: Waarom schrijft je juist naar hem of haar?

‘Je stond in mijn match-box en ik ben onder de indruk van je profiel, zullen we elkaar eens ontmoeten?’ Met een dergelijk bericht geeft je niet duidelijk aan waarom je geïnteresseerd bent. Gebruik de informatie uit zijn of haar profiel. Bijvoorbeeld dat je het leuk vindt dat hij/zij ook zo sportief is, of dat je zo geïnteresseerd bent in zijn/haar vakgebied.

Tip 7: Stel vragen!

Toon uw interesse en stel vragen. Zo maak je het voor de ander makkelijker om te antwoorden. Stel, je ziet in het profiel dat iemand graag leest, dan brengt een simpele vraag als ‘Wat is je lievelingsboek?’ het gesprek makkelijk op gang. En doe vervolgens iets met die informatie. Als je vervolgens dat boek ook leest en erover schrijft, laat jij je van je beste kant zien.

Tip 8: Gebruik spreektaal

Zorg uiteraard dat je netjes en verzorgd schrijft, maar wees tegelijk informeel. Maak af en toe een ‘babbeltje’ alsof u op een feestje bent. Vertel wat u opviel in het nieuws of iets opvallends dat je die dag meemaakte. Zo ontstaat sneller het beeld van een vriend!

Tip 9: Blijf even anoniem

Een contactverzoek ontvangen vindt iedereen leuk en spannend. Maar veel mensen – vooral vrouwen – waarderen in de eerste fase een stukje anonimiteit. Geef niet meteen je telefoonnummer of e-mailadres, en vraag er ook niet om. Dit kan afschrikken. Win eerst rustig elkaars vertrouwen door geïnteresseerde berichten uit te wisselen.

Tip 10: Laat een foto zien

Als u al een tijdje met elkaar mailt, zal een foto zeker gewaardeerd worden. Maar zorg dan vooral dat je een enthousiaste foto uitkiest. Geen kille pasfoto of een al te serieus portret, maar bijvoorbeeld een leuke herinnering, of een moment waarop je jouw hobby uitoefent. En het belangrijkste: lach, want iedereen is mooi en aantrekkelijk als die lacht!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam