alleenstaande papa

Datende single met een kinderwens

Laten singles zich leiden door hun kinderwens bij het zoeken naar een partner en zijn singels met een kinderwens bereid om  te daten met een alleenstaande ouder? Het zijn maar enkele vragen die we kunnen stellen in onze huidige maatschappij aangezien er steeds meer stellen scheiden en single mama’s en papa’s vaak ook een nieuwe partner willen. We nemen een kijkje bij onze zuiderburen.

Belgische single

Ongeveer 60 procent van de kinderloze Belgische singles heeft een kinderwens. Opvallend is dat het verlangen naar een kind groter is bij mannen dan bij vrouwen. Zo wil 65 procent van de mannen graag een kind en verklaart de helft van de dames dezelfde wens te hebben. Deze kinderwens vormt echter geen reden om actief op zoek te gaan naar een partner.

Kinderwens

Als de kinderwens dan toch geen drijfveer is om te daten, zijn Belgische singles dan wel bereid om eens af te spreken met mama’s en papa’s? Voor 60 procent van de kinderloze singles met kinderwens, vormt dit niet meteen een probleem. De resterende 40 procent is dan weer eerder terughoudend wat betreft daten met iemand die al kinderen heeft: “ik wil (eventueel) zelf kinderen, niet andermans kinderen”, luidt hun antwoord.

Bereidheid

Opvallend is dat kinderloze vrijgezellen zonder kinderwens er helemaal niet voor terugschrikken om een afspraakje te versieren met iemand die al kinderen heeft. Ruim 74 procent verklaart zich bereid om op date te gaan met een ouder. Alleen jongere singles, tussen 18 en 35 jaar, zijn wat minder enthousiast. Zij zitten niet zozeer te wachten op een partner die al kinderen heeft.

Eerlijkheid

Mama’s en papa’s die daten kiezen er vaak ook bewust voor om meteen te vermelden dat ze niet meer kinderloos zijn. Slechts 2.7 procent van de ondervraagden zegt dit liever nog niet tijdens een eerste date, uit vrees dat het een afknapper is voor de ander. Hun spruiten voorstellen aan hun nieuwe partner is wel een ander paar mouwen: De helft van de single ouders stelt de ontmoeting tussen hun kinderen en nieuwe partner uit totdat ze zeker zijn dat het serieus wordt. De andere 40 procent hecht niet erg veel belang aan het tijdstip van de ontmoeting. “Het gebeurt wanneer het gebeurt”, denken zij.

Goedkeuring

Wat wel belangrijk is, is dat ouders veel respect hebben voor de reactie van hun kleintjes: 40 procent meent dat hun kinderen een vorm van inspraak mogen hebben, de nieuwe liefde zal immers een grote rol gaan spelen in hun leven. Voor 6 procent van de single ouders is de mening van de kinderen zelfs doorslaggevend. Vooral vrouwen hebben respect voor de gevoelens van hun kinderen. Het merendeel van de vaders vindt dat de kinderen moeten proberen om hun nieuwe liefde te accepteren.

Het onderzoek werd uitgevoerd door datingsite PARSHIP bij 830 van haar leden.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.