gratis daten voor singles

Daten voor beginners: de starters handleiding

Goed, daar sta je dan. Kersvers gescheiden, een jaartje of 45, 50 en single. Als je het idee hebt dat je midden in de dating jungle terecht bent gekomen, dan geven wij je geen ongelijk. Vroeger… toen ging dat versieren en daten ietwat anders dan tegenwoordig. Om je een beetje houvast te bieden geven wij je een korte date handleiding voor beginners anno nu.

Old school dating

Pak ‘m beet een jaar of 15, 20 geleden, toen er nog geen datingsites bestonden en Tinder tot fantasierijke sience fiction behoorde ging je uit. Je was jong en je wilde wat. Met je vrienden of vriendinnen naar de kroeg, disco, lekker stappen, flirten en versieren. Je ontmoette je (nu ex) op een feestje van gezamenlijke vrienden, tijdens de studie, het werk, een vakantie of tijdens het uitgaan. Op de een of andere manier ging het ‘vanzelf’ en voor je het wist had je een relatie. Een vaste, langdurige. Eentje waar je het een hele poos mee hebt gerooid. En nu sta je opeens weer alleen. Single zoals dat heet en je kijkt verwonderd om je heen. What Happened!?

Half oor

Natuurlijk, je hebt niet in een donker hol en onder de grond gezeten de laatste jaren, dus ja ook jij hebt gehoord van online dating, dating app’s en speeddaten. Maar ach, dat was voor jou ver-van-je-bed-show, dus echt opgelet heb je niet. Dat had jij ook allemaal niet nodig  dus hoorde alle datingavonturen van anderen een beetje lacherig aan en met een half oor aan. De zaken staan er nu anders voor. Als kersverse single vraag je je af waar je moet beginnen? Want die stapmaatjes van vroeger zitten allemaal nog met hun lief op de bank voor de buis terwijl jij opnieuw moet beginnen.  Hoe doe je dat?

Starters handleiding

1 Wees eerlijk. Het begint met eerlijk zijn naar jezelf. Ben je echt al toe aan een nieuwe liefde of worstel je nog met de gevolgen van de scheiding? Bedonder jezelf niet, dat is niet alleen vervelend voor jezelf maar ook voor de mensen die je gaat daten. Zo lang je de breuk niet goed hebt verwerkt kunnen wij je verzekeren dat het alleen maar tot teleurstellingen uitdraait.

2.  Wat past er bij jou? De ene persoon is de andere niet. Ook al lijkt het alsof ‘iedereen’ er maar op los date, dat is niet het geval. Er zijn genoeg singles niet op datingsites staan ingeschreven maar op andere manieren graag nieuwe mensen leren kennen en zo hopen iemand te ontmoeten waar ze verliefd op worden.

 3. Verkennen. Oriënteer je dus eerst eens rustig naar de mogelijkheden. Wil je online daten? Bekijk en vergelijk de verschillende datingsites. Wil je Tinder uitproberen? Lees dan eerst eens hoe dat allemaal in zijn werk gaat voordat je je erin stort. Misschien wil je liever een keertje speeddaten, lekker uitgaan, dansen, koken of eten, sporten, een activiteit met singles ondernemen, op reis gaan en nieuwe mensen leren kennen? Kijk naar wat jij leuk vindt, waar jij je comfortabel bij voelt.

4. Online daten. Heb je besloten online te gaan daten? Begrijpelijk. Het is laagdrempelig en natuurlijk ook spannend en leuk! Een goede voorbereiding is het halve werk, want een goed profiel maken waar anderen ook daadwerkelijk gaan reageren is een vak apart. Om jezelf de nodige teleurstellingen te besparen doe je er goed aan dit voor te bereiden. Op Singlessite vind je in ieder geval talrijke tips om het tot een succes te maken.

5. Eerste, tweede, derde date. Het maakt uiteindelijk niet uit hoe je in contact bent gekomen met iemand die je beter wilt leren kennen. Op een x moment is het zover, de eerste echte date staat in de agenda. Ook hier, doe het rustig aan, luister naar je gevoel en geef iemand een echte kans. Realiseer je dat de ander net zo nerveus of gespannen is voor dat eerste afspraakje. Met onze tips voor een eerste date, of tweede of zelfs derde… moet het vast goed komen!

Door verschillende dingen uit te proberen ontdek je vanzelf wat er wel en niet bij jou pas. Een ding is zeker, binnen de kortste keren ben je ingewijd in de wereld die ‘singles’ heet en draai jij je hand niet meer om voor een spannend afspraakje! We wensen je veel geluk.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam