gratis daten voor singles

Daten voor beginners: de starters handleiding

Goed, daar sta je dan. Kersvers gescheiden, een jaartje of 45, 50 en single. Als je het idee hebt dat je midden in de dating jungle terecht bent gekomen, dan geven wij je geen ongelijk. Vroeger… toen ging dat versieren en daten ietwat anders dan tegenwoordig. Om je een beetje houvast te bieden geven wij je een korte date handleiding voor beginners anno nu.

Old school dating

Pak ‘m beet een jaar of 15, 20 geleden, toen er nog geen datingsites bestonden en Tinder tot fantasierijke sience fiction behoorde ging je uit. Je was jong en je wilde wat. Met je vrienden of vriendinnen naar de kroeg, disco, lekker stappen, flirten en versieren. Je ontmoette je (nu ex) op een feestje van gezamenlijke vrienden, tijdens de studie, het werk, een vakantie of tijdens het uitgaan. Op de een of andere manier ging het ‘vanzelf’ en voor je het wist had je een relatie. Een vaste, langdurige. Eentje waar je het een hele poos mee hebt gerooid. En nu sta je opeens weer alleen. Single zoals dat heet en je kijkt verwonderd om je heen. What Happened!?

Half oor

Natuurlijk, je hebt niet in een donker hol en onder de grond gezeten de laatste jaren, dus ja ook jij hebt gehoord van online dating, dating app’s en speeddaten. Maar ach, dat was voor jou ver-van-je-bed-show, dus echt opgelet heb je niet. Dat had jij ook allemaal niet nodig  dus hoorde alle datingavonturen van anderen een beetje lacherig aan en met een half oor aan. De zaken staan er nu anders voor. Als kersverse single vraag je je af waar je moet beginnen? Want die stapmaatjes van vroeger zitten allemaal nog met hun lief op de bank voor de buis terwijl jij opnieuw moet beginnen.  Hoe doe je dat?

Starters handleiding

1 Wees eerlijk. Het begint met eerlijk zijn naar jezelf. Ben je echt al toe aan een nieuwe liefde of worstel je nog met de gevolgen van de scheiding? Bedonder jezelf niet, dat is niet alleen vervelend voor jezelf maar ook voor de mensen die je gaat daten. Zo lang je de breuk niet goed hebt verwerkt kunnen wij je verzekeren dat het alleen maar tot teleurstellingen uitdraait.

2.  Wat past er bij jou? De ene persoon is de andere niet. Ook al lijkt het alsof ‘iedereen’ er maar op los date, dat is niet het geval. Er zijn genoeg singles niet op datingsites staan ingeschreven maar op andere manieren graag nieuwe mensen leren kennen en zo hopen iemand te ontmoeten waar ze verliefd op worden.

 3. Verkennen. Oriënteer je dus eerst eens rustig naar de mogelijkheden. Wil je online daten? Bekijk en vergelijk de verschillende datingsites. Wil je Tinder uitproberen? Lees dan eerst eens hoe dat allemaal in zijn werk gaat voordat je je erin stort. Misschien wil je liever een keertje speeddaten, lekker uitgaan, dansen, koken of eten, sporten, een activiteit met singles ondernemen, op reis gaan en nieuwe mensen leren kennen? Kijk naar wat jij leuk vindt, waar jij je comfortabel bij voelt.

4. Online daten. Heb je besloten online te gaan daten? Begrijpelijk. Het is laagdrempelig en natuurlijk ook spannend en leuk! Een goede voorbereiding is het halve werk, want een goed profiel maken waar anderen ook daadwerkelijk gaan reageren is een vak apart. Om jezelf de nodige teleurstellingen te besparen doe je er goed aan dit voor te bereiden. Op Singlessite vind je in ieder geval talrijke tips om het tot een succes te maken.

5. Eerste, tweede, derde date. Het maakt uiteindelijk niet uit hoe je in contact bent gekomen met iemand die je beter wilt leren kennen. Op een x moment is het zover, de eerste echte date staat in de agenda. Ook hier, doe het rustig aan, luister naar je gevoel en geef iemand een echte kans. Realiseer je dat de ander net zo nerveus of gespannen is voor dat eerste afspraakje. Met onze tips voor een eerste date, of tweede of zelfs derde… moet het vast goed komen!

Door verschillende dingen uit te proberen ontdek je vanzelf wat er wel en niet bij jou pas. Een ding is zeker, binnen de kortste keren ben je ingewijd in de wereld die ‘singles’ heet en draai jij je hand niet meer om voor een spannend afspraakje! We wensen je veel geluk.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.
datingsites vergelijken
By Moniek ·
5 augustus 2021

Dit zijn de meest populaire datingsites op een rijtje in Nederland