daten twitter

Daten via prikbordbericht bij AH

Zoek je relatief anoniem een date via een berichtje op het prikbord bij een filiaal van supermarktketen Albert Heijn, staat je boodschap opeens op Twitter. Het overkwam Bert (55) uit Utrecht. Het AD en HLN.be maakten hier melding van.

Bert was er niet meteen enthousiast over.

Dit is privé
“Ik begrijp niet welke mafketel mijn bericht zomaar rondstuurt op het internet. Dit is privé,” zegt Bert misnoegd. Zijn telefoonnummer staat op het kaartje en is duidelijk zichtbaar in het Twitterbericht maar om privacyredenen is het onherkenbaar gemaakt.

Wie weet wat er van komt
Reacties bleven tot nu toe uit, zegt hij. “Ik zit ook niet te wachten op telefoontjes van mensen zoals u,” klinkt het geërgerd. Dan lijkt de vijftigplusser plotseling te beseffen dat al die extra aandacht voor zijn bericht ook positief uit kan pakken. “Dit was weliswaar niet de bedoeling maar wie weet wat er uit komt. Mocht het vervelend worden dan haal ik gewoon mijn prepaidkaart uit mijn telefoon en koop ik een nieuwe,” zegt hij gevat.

Datingsites
De Utrechter, die geen vragen wil beantwoorden over zijn privéleven, heeft naar eigen zeggen geen vertrouwen in datingsites. “Bovendien kosten ze geld.” Daarom hing hij een paar dagen geleden ‘ouderwets’ een oproep voor een date op het prikbord van een Albert Heijn-filiaal. “Ik dacht: laat ik maar weer eens kaartje ophangen. Dat heb ik vorig jaar ook een paar keer gedaan. Er reageerden telkens wel een paar dames maar het is nooit iets geworden.”

Alleen is maar alleen
Plaatsgenoot Pim Geerts was meteen geraakt door de oproep op het prikbord. De jonge vader zag het kaartje terwijl hij stond te wachten op zijn vrouw en kind die boodschappen aan het doen waren in de supermarkt. “De tekst ‘alleen is maar alleen’ vond ik zó sympathiek dat ik besloot de man te helpen. Het supermarktprikbord is immers maar een kleinschalig medium.”

Retweet
De fotograaf, gespecialiseerd in beeldverhalen, maakte een foto van Berts oproep en plaatste die gisteravond op Twitter met de boodschap: Retweet je even mee?: dan heeft Bert vanavond nog n date!!! 🙂 #utrecht #leukevrouwgezocht @albertheijn’. Tot zijn grote verbazing gaven zijn volgers op Twitter meteen gevolg aan zijn verzoek. “Het bericht is al 266 keer geretweet. Ik schrik er zelf van.”

Zetje in rug
Geerts zegt de reactie van de onbekende Bert te begrijpen maar hoopt dat de stadgenoot overtuigd is van zijn goede bedoelingen. “Ik wilde hem ab-so-luut niet te kijk zetten maar slechts een zetje in de rug geven. Ik ga hem meteen bellen om het uit te leggen,” aldus de fotograaf.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.