dansen en daten

Daten op dansvloer met echte mannen

Waar leerde je vroeger iemand kennen? Op de dansvloer. Teleurstellende ervaringen met online daten drijven oudere alleenstaanden terug naar de dansvloer. Er wordt gedacht dat de kans dat op de dansvloer een klik plaatsvindt velen malen groter is dan dat je een klik krijgt met iemand achter je scherm op een datingsite.

Meet&Dance op de dansvloer

In Den Bosch hebben ze dit idee uitgerold. Voetjes van de vloer op Meet&Dance in de Brabanthallen. Arnold Verhoeven is van vroeger uit dansexpert, maar nu is hij de organisator van Meet&Dance. Een dansfestijn voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen met teleurstellende ervaringen met online daten.

Traditionele ontmoetingsplek

Meer dan 2.500 mensen zijn in de Boscche Brabanthallen bijeen om elkaar te ontmoeten en te dansen. Onder alleenstaanden tussen de 40 en de 70 bestaat grote behoefte aan traditionele en betrouwbare ontmoetingsplekken. Denk jij ook niet dat je binnen 5 minuten in elkaars gezelschap je meer van elkaar ontdekt, dan in 5 maanden waarin je elkaar alleen op een scherm ziet.

Hitsige mannen en wanhopige vrouwen

Arnold weet dat wanneer je een dansevenement enkel voor alleenstaanden maakt, dan krijg je een andere sfeer dan hier in de Brabanthallen, waar vele koppels en echtparen van een zeker leeftijd laten zien dat je plezier in dansen nooit verliest. De sfeer is heel anders dan op een singlefeest van een datingsite. Vaak hitsige kerels en wanhopige vrouwen, kort door de bocht gezegd.

Klik op dansvloer is zoveel groter

Hoe prettig is het om je als single tussen de stellen te begeven. Je maakt met zulke dansende echtparen makkelijker een praatje dan met bezoekers waarvan je weet dat die op zoek zijn naar een partner. Je krijgt als bezoeker, wanneer je je bij de organisatie als single hebt ingeschreven uitnodigingen voor vervolg evenementen, en daar bij kun je aangeven of je aan een danspartner gekoppeld wilt worden.  Een mogelijke klik op de dansvloer is echt zoveel groter dan via beeldscherm met een datingsite.

Dansles als deel van de opvoeding

Leren dansen, dat is je verlegenheid overwinnen. Mensen hebben vaak angst om contact te maken. Vroeger zat iedereen op een bepaalde leeftijd op dansles. dat hoorde bij de opvoeding. Je leert dan al dansend contact te maken, dichtbij te komen, niet verkeerd natuurlijk. Een halve eeuw geleden kwamen heel wat Nederlanders elkaar tegen bij de dansschool op de dansvloer. Alleenstaanden had je bijna niet en slachtoffers van datingfraude nog minder.  Er wordt blijkbaar in Nederland al op 700 datingsites geadverteerd met profielen van niet bestaande personen.

Daten op dansvloer met echte mannen

Het zijn blijkbaar veel 50+ die slachtoffer zijn van datingfraude. Een bezoekster van Meet&Dance, die de 50 zeker gepasseerd is, vat het kort samen: “De mannen die hier rondlopen zijn een stuk minder mooi, dan de mannen die je online ontmoet, maar ze bestaan in elk geval echt.” Wat een leuke bijkomstigheid is, is dat er veel zalen naast elkaar zijn. In de ene kun je stijldansen, in de ander klinkt tropische muziek, maar er is ook een DJ zaal en één waar rock en roll de boven toont voert. Iedereeen kiest zijn eigen stijl, zo krijg je ongemerkt al mensen bij elkaar met de zelfde voorkeur. Dus voetjes van de vloer en vooral genieten.

Bron: De Volkskrant 12-11-16

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam