Verleidelijke man

Daten – ook online – als een echte heer: 5 tips

Hoe ontmoet je jouw droomvrouw? Als je denkt dat je haar per toeval tegen het lijf gaat lopen zoals in de gemiddelde romcom, dan moeten we je teleurstellen. De vrouw van je dromen ligt niet voor het oprapen en daarom zul je zelf in actie moeten komen. Je kunt naar buiten gaan en haar gaan zoeken, maar statistisch gezien is de kans groter dat je haar online tegenkomt.

Door de komst van snelle en oppervlakkige apps zoals Tinder en Badoo is de online zoektocht naar ware liefde getransformeerd tot een strooptocht met als prooi een gemakkelijke, en vooral gewillig, slachtoffer. Zonde want er zijn genoeg platformen die wel serieus omgaan met het digitaal ontmoeten van je toekomstige geliefde. Ben je van plan om de stap naar serieus online daten te maken? Top, maar onthoud dan wel deze stijlregels en laat zien dat je een ware gentleman bent.

  1. Je bent op zoek naar de “perfecte” vrouw

Tijdens het tinderen zijn we geneigd om bij het zien van het kleinste beetje potentie al naar rechts te swipen. Je wil zoveel mogelijk hengels uitgooien, om met een flinke vangst richting huis te keren. Ga je beginnen aan het serieuze werk, swipe dan met deze benadering naar links. Je zoekt iemand om meer mee te delen dan een hete avond, dus wees kritisch. Kies kwaliteit boven kwantiteit. Er is overigens niets mis mee om Tinder te blijven gebruiken voor een kortstondig avontuur, maar zorg dat je serieus te werk gaat tijdens het echte online daten.

  1. Weet naar wat je op zoek bent

Als het goed is, heb je een idee hoe jouw perfecte vrouw eruit ziet. We hebben het uiteraard niet alleen over uiterlijk, maar vooral over haar innerlijk. Natuurlijk is de kans dat je iemand tegenkomt die hier perfect aan voldoet klein. Toch is het goed om in kaart te brengen wat je echt belangrijk vindt. Je doel is om je leven met haar te delen en daarom mag je best kritisch zijn. Weet je echt totaal niet wat je zoekt in een vrouw, behalve haar cupmaat? Dan is het beter om nog wat plezier te maken op Tinder.

  1. Gebruik de juiste profielfoto en wees eerlijk in je omschrijving

De vrouwen die je op serieuze datingsites tegenkomt, zijn net als jij, op zoek naar een relatie die langer houdbaar is dan een pak melk. Wees daarom eerlijk over jezelf. Doe je dit niet, dan komt ze daar op langer termijn vanzelf achter. Daarnaast vergroot je de kans op een serieuze relatie, door oprecht te laten zien wie je bent. Vrouwen zijn namelijk prima in staat om langs de bullshit heen te kijken. Bij oppervlakkige datingsites zien ze het nog door de vingers, omdat er geen langetermijnplan achter zit. Dit betekent overigens niet dat jij jezelf niet moet verkopen, maar wees wel eerlijk en overdrijf het niet.

  1. Bouw je gesprekken op en blijf weg van dubbelzinnige openingszinnen

Ben je die perfecte vrouw tegengekomen? Ga dan een gesprek aan met het doel om haar te leren kennen. Aan de andere kant van je scherm zit geen dame die je meteen moet overtuigen, omdat ze anders met iemand anders de chat induikt. Nee, als het goed is kom je in gesprek met iemand die ook meer wil dan slechte oneliners en snelle booty calls. Onthoud dat en benader het gesprek daarom op een andere manier. Wees geïnteresseerd en stel vragen. Ga niet vertellen hoeveel je kunt bankdrukken of opscheppen over hoeveel geld je in het laatje brengt. Deze gladde praatjes bewaar je maar voor Tinder.

  1. Ben je echt geïnteresseerd? Vraag haar dan mee uit

Het openlaten van chats bij Tinder is als het creëren van een booty call hotlist. Gewoon een beetje warm houden totdat de fysieke stimulans komt om af te spreken. Helemaal prima, want beide partijen weten waar ze aan toe zijn. Bij het serieuze online daten ligt dit anders. Als het goed is ben je oprecht geïnteresseerd in de ander en wil je haar graag in het echt ontmoeten. Wacht hier dan ook niet te lang mee. Het online gedeelte is om elkaar te leren kennen en te kijken of er misschien een klik is. Dus, zie je haar echt zitten, verruil dan de online omgeving voor een fysieke date.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam