lange tafel eten

Daten of alleen eten?

Ook al vinden andere mensen het raar dat je alleen woont en niet aan een partner lijkt te kunt komen, vind je het waarschijnlijk heerlijk alleen met je zelf rekening te mogen houden. Dus je hoeft je zeker niet verplicht te voelen je tijd te stoppen in daten, ga in die tijd eens lekker  uit eten in je eentje.

Alleen lunchen of ontbijten vinden de meeste mensen die alleen wonen geen punt, maar alleen dineren, is toch nog een ander verhaal. Mensen voelen zich dan toch bekeken en krijgen het gevoel zielig gevonden te worden.

Gemeenschappelijk tafel

Er zijn restaurants die hiervoor een antwoord hebben, namelijk de grote tafeltrend. Je kunt als groep of alleen aanschuiven aan een gemeenschappelijke tafel.

Een variant hierop is eten aan een lange bar, staand in een rij naast elkaar, valt het niet op dat je alleen bent met eten. Je ziet in deze setting ook niet dat je bekeken wordt, omdat je met je rug naar de tafeltjes staat.

Pop-uprestaurant Eenmaal

In Amsterdam is een restaurant van de grond gekomen, waar je alleen maar in je eentje kunt eten aan kleine tafels met kleine flessen wijn. Dit restaurant Eenmaal haalde de wereldpers met zijn eenpersoontafeltjes.

Derde plekken

Wil je niet uit eten maar heb je wel behoefte en zin om zonder gene ergens alleen binnen te kunnen vallen, zonder dat iemand daarvan opkijkt. Daarvoor onstaan er steeds meer derden plekken, waar je naast je huis en werk, mensen kunt ontmoeten. De bibliotheken zijn  daarvan een goed voorbeeld. Zij ontwikkelen zich tot woonkamers van de stad. Hier kun je afspreken, een krant lezen en koffie drinken.

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.