lange tafel eten

Daten of alleen eten?

Ook al vinden andere mensen het raar dat je alleen woont en niet aan een partner lijkt te kunt komen, vind je het waarschijnlijk heerlijk alleen met je zelf rekening te mogen houden. Dus je hoeft je zeker niet verplicht te voelen je tijd te stoppen in daten, ga in die tijd eens lekker  uit eten in je eentje.

Alleen lunchen of ontbijten vinden de meeste mensen die alleen wonen geen punt, maar alleen dineren, is toch nog een ander verhaal. Mensen voelen zich dan toch bekeken en krijgen het gevoel zielig gevonden te worden.

Gemeenschappelijk tafel

Er zijn restaurants die hiervoor een antwoord hebben, namelijk de grote tafeltrend. Je kunt als groep of alleen aanschuiven aan een gemeenschappelijke tafel.

Een variant hierop is eten aan een lange bar, staand in een rij naast elkaar, valt het niet op dat je alleen bent met eten. Je ziet in deze setting ook niet dat je bekeken wordt, omdat je met je rug naar de tafeltjes staat.

Pop-uprestaurant Eenmaal

In Amsterdam is een restaurant van de grond gekomen, waar je alleen maar in je eentje kunt eten aan kleine tafels met kleine flessen wijn. Dit restaurant Eenmaal haalde de wereldpers met zijn eenpersoontafeltjes.

Derde plekken

Wil je niet uit eten maar heb je wel behoefte en zin om zonder gene ergens alleen binnen te kunnen vallen, zonder dat iemand daarvan opkijkt. Daarvoor onstaan er steeds meer derden plekken, waar je naast je huis en werk, mensen kunt ontmoeten. De bibliotheken zijn  daarvan een goed voorbeeld. Zij ontwikkelen zich tot woonkamers van de stad. Hier kun je afspreken, een krant lezen en koffie drinken.

 

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.