Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
50+ liefde vinden
23 januari 2019

Daten na je vijftigste: 5 tips

Ben je boven de vijftig, single en op zoek naar een nieuwe liefde in je leven? Verlang je naar het opnieuw samen zijn, dingen te kunnen delen en met z’n tweetjes in plaats van alleen te beleven? Dan hebben we een vijftal tips voor je.

  1. Eerst ik dan wij

Bij bijvoorbeeld een scheiding verandert er veel. Het huis waarin je woont, het inkomen, pensioen, de zorg voor de kinderen. En daarnaast nog het emotionele aspect van een scheiding. Het verwerken ervan. De eerste tip is om eerst met jezelf in balans te komen, in je eigen kracht te staan. Eerst tijd voor jezelf te nemen voor dat je weer tijd in een nieuwe relatie stopt.

  1. Zoek advies over daten bij andere gescheiden singles

Als iemand je een goed advies kan geven over daten na een scheiding, dan zijn het wel vrienden en vriendinnen die zelf gescheiden zijn. Maar let daar bij wel op. Heeft iemand zijn of haar grote liefde gevonden of is iemand oeverloos aan het daten? Want dat is dan niet de juiste raadgever. Een date is leuk, maar het gaat om het vinden van een relatie. Ook op deze site ontdek je veel tips voor datende singles van boven de 50.

  1. Slechte date? Maak plezier!

Iedereen heeft wel eens een minder leuke date. Maar je kunt het ook een uurtje de tijd geven en meer te weten te komen over de persoon. Zie het als een goede kans om te oefenen iemand te leren kennen. Ook als je die persoon dan niet aantrekkelijk of bijzonder genoeg vindt voor een tweede date, kun je  er wel voor zorgen dat je een leuke avond hebt en met een ervaring rijker naar huis gaat. Dan heb je toch geen ‘weggegooide’ avond.

  1. Praat niet (meteen) over je echtscheiding

Over exen praten en het proces van uw echtscheiding, is vaak niet leuk voor ene date. Met een date moet je in de eerste plaats vooral een gezellige middag of avond hebben. Het onderwerp van uw scheiding is voor je date minder leuk of zelfs bedreigend. Kwaad spreken over je ex maakt je ook absoluut niet aantrekkelijker. En daar heb je natuurlijk al helemaal niks aan 😉

  1. Gespreksstof

Er is heel veel om over te praten! Bijvoorbeeld over sporten die je doet, boeken, reizen, concerten en andere culturele uitjes. Heb je een leuke hobby, heb het daar over. En als jij vertelt over een hobby of passie, vraag dan ook uit bij je date wat hij/zij voor hobby’s en passies heeft.

Zet de eerste stappen naar een nieuwe relatie. Weet je niet waar je moet beginnen of is online daten niks voor jou? Je bent niet de enige. Sterker nog, velen zijn u voor gegaan met een inschrijving bij een relatiebureau, zoals bijvoorbeeld Mens en Relatie. Veel succes!

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. Voor meer informatie over relatie bemiddeling, kijk op de website van Mens en Relatie.

    Radboud Visser | 24-01-2019
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Veel samen en toch apart; het ideaal van de single 50-plusser

Samenwonen is voor single 50-plussers geen must meer. Gezelligheid, samen leuke...

Uitgaan voor veertigers, vijftigers en zestigers

Ben je een veertiger, vijftiger of zestiger en wil je dolgraag...

Senioren volop actief in de liefde

Senioren in Nederland zijn volop actief in de liefde. Ze geven...

Single vrouwen boven de 50 genieten volop!

Boven de 50, maar vooral boven de 65, zijn vrouwen vaker...

Eerlijke tips voor 50plus singles die weer willen daten

Ben je de vijftig gepasseerd en (weer) single? Dan is de...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie