50plus singles dating

Daten na de scheiding: 8 do’s en don’ts

Wanneer je te maken hebt met een gefaald huwelijk dan heb je een hele teleurstelling te verwerken. Opnieuw vertrouwen krijgen in het andere geslacht, dat is voor velen best een opgave. De stap om weer te gaan daten kan dan ook een behoorlijke zijn. Wij helpen je op weg met tips van singles die je voor zijn gegaan.

1# Single gezelschap

Kies in sociale situaties voor single gezelschap, liefst vrienden en vriendinnen die zelf al een echtscheiding of relatiebreuk achter de rug hebben. Zij hebben vaak de perfecte radar voor het spotten van slechte partners en kunnen je beschermen tegen mannen die jagen op ‘gemakkelijke’ (lees: vers gescheiden) prooi.

3# Verwennen

Verwen jezelf vlak voor die eerste date.  Koop een nieuwe outfit, vernieuw je make-upcollectie of laat je eens goed verwennen bij de kapper. Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk in je leven. Markeer het goed.

3# Nerveus

Accepteer dat je nerveus bent wanneer je opnieuw begint met daten. Omgeef jezelf met vrienden die je zelfvertrouwen een duwtje in de rug zullen geven. ‘Vrienden’ die je altijd als krabpaal gebruiken, kan je nu missen als kiespijn. Steun is wat jij nodig hebt, niet wat je nu zelf moet geven.

4# Voorbereiding

Een goede voorbereiding kan de sleutel zijn tot succes, zeker voor wie tientallen jaren getrouwd is geweest. Bedenk enkele leuke, vriendelijke vragen die je beantwoord wil zien en zorg dat je zelf niet met een mond vol tanden staat als de vragen worden teruggekaatst.

5# Vijfde wiel

Speel geen vijfde wiel aan de wagen bij dolverliefde koppels. Hun geluk kan een doorn in het oog zijn omdat het je pijnlijk confronteert met je eigen gefaald huwelijk. Plan liever leuke activiteiten met je vrienden en vriendinnen apart. ‘Double dates’ kunnen uiteraard wel.

6# Gespreksstof

Verban je echtscheiding als gespreksonderwerp op een date. Hij of zij zal niet geïnteresseerd zijn in verhalen over hoe en waarom het precies faalde.

7# Hoekje

Kruip niet in een hoekje: geef leuke uitnodigingen een kans. Je kan nooit weten wie je daar allemaal tegenkomt. Niemand is gek op een hoopje zelfmedelijden. Onder de mensen komen is het devies.

8# Ademruimte

Vergeet jezelf geen ademruimte te geven tussen het ondertekenen van de papieren en die eerste date. Je zal kwetsbaar zijn. Het is belangrijk om dat te beseffen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam