mode eerste date

Daten na de scheiding: 14 bruikbare tips

Sta je op het punt om na je scheiding weer te gaan daten? Dan zijn er vast een hoop dingen waar je over nadenkt of twijfelt. Het is ook een hele stap. Leuk, maar ook heel spannend! Om je een klein beetje op weg te helpen: 14 bruikbare tips om op te volgen wanneer je gaat daten na je scheiding.

1# Zorg ervoor dat je om “juiste redenen” gaat daten. Doe dit niet omdat je niet alleen wilt zijn of als je je aan een bepaalde “rouwtijd” wilt houden waarvan je hebt gehoord dat je daarna je leven weer moet oppakken en weer moet gaan daten.

2# Zorg ervoor dat je alle eventuele onderliggende problemen met betrekking tot je ex-echtgenoot en de scheiding hebt verwerkt en opgelost.

3# Accepteer jezelf als individu, niet langer als onderdeel van een paar.

4# Weet dat de datingwereld is veranderd gedurende de periode dat je getrouwd was, dus je moet je aanpassen aan de veranderingen. Dat kan door je een beetje in te lezen over het online daten van nu.

5# Sta jezelf toe dat je alle angsten rond daten, de ontbinding van het huwelijk, en alle verraad dat kan hebben geleid tot scheiding, verkent. Als je het een plek hebt gegeven ben je klaar om verder te gaan.

6# Vermijd negatief denken of piekeren over mislukte relaties uit het verleden.

7# Weet van tevoren wat je wilt met het daten. Dat wil zeggen, ben je geïnteresseerd in iets casuals of ben je op zoek naar iets voor de lange termijn.

8# Handel niet wanhopig door met elke man/vrouw te daten. Blijf uitkijken voor signalen dat deze persoon wellicht niet de juist voor je is. Neem je tijd.

9# Ga er niet vanuit dat de eerste persoon met wie je date de ‘ware’ zal zijn.

10# Als je voelt dat je klaar bent om te daten, laat niets je dan tegenhouden (denk ex, kinderen, familie..)

11# Verken de vele dating opties om je kansen te vergroten. Dat wil zeggen, blind dates, online, dates georganiseerd door vrienden of familie, etc.

12# Vertel je date niet meteen wat er allemaal mis ging in je voorafgaande relaties of je huwelijk. Probeer het in de eerste instantie luchtig en positief te houden.

13# Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij daten is om plezier te hebben en te genieten van het proces. Probeer niet om een ​​relatie af te dwingen.

14# Houd in gedachten dat niet alle date ervaringen romantische relaties zullen worden, misschien kun je er wel een nieuwe vriend aan overhouden.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam