daten na borstkanker

Daten na borstkanker: hoe doe je dat

Daten na borstkanker, hoe doe je dat? Over daten valt genoeg te lezen, maar over daten na borstkanker, een borstamputatie, chemo’s en bestralingen, dat is kennelijk nog een taboe. Hoogste tijd om daar toch eens in te duiken dachten we zo.

Want als we zoeken naar cijfers over borstkanker komen we deze recente publicatie tegen op Kanker.nl: Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Het aantal borstkankerpatiënten is de afgelopen jaren toegenomen. In 2013 kregen meer dan 14.000 vrouwen de diagnose borstkanker. Bijna een kwart van de vrouwen met borstkanker is jonger dan 50 jaar als de ziekte wordt ontdekt.

Jonge vrouwen, single vrouwen

Vrouwen die getroffen worden door borstkanker zijn heus niet allemaal bejaard en aan de man. Er zijn ook vele jonge, single vrouwen tussen. Niet alle mannen kunnen omgaan met een vrouw die borstkanker heeft, heeft gehad of een borst heeft moeten laten amputeren. Vertellen dat je borstkanker hebt gehad is dus een ingewikkelde kwestie. Te vroeg vertellen maakt misschien dat iemand schrikt en afhaakt, te laat vertellen kan veroorzaken dat iemand zegt ‘ik wilde dat je me dit eerder had verteld’. De pijn van een afwijzing valt moeilijk te voorkomen. Er zijn mannen die hier echt niet mee om kunnen en willen gaan, dus hoe moeilijk ook, daar moet je je proberen een beetje op voor te bereiden.

Wanneer je date over borstkanker vertellen

Dus hoe en wanneer vertel je jouw date over de borstkanker, of over het feit dat je nog maar 1 borst hebt? Misschien door de medicatie voorlopig niet aan kinderen kunt beginnen? Er bestaan helaas geen gouden date regels voor. Wel kun je een paar situaties creëren waardoor je de situatie en reactie van je date wat beter kunt aftasten.

Tip 1. Zet het niet in je datingprofiel. Om jezelf teleurstellingen te besparen en geen ‘valse verwachtingen’ wilt scheppen heb je misschien de neiging om het maar meteen in je datingprofiel te zetten. Dan ben je er maar vanaf. Toch is dit niet de weg die naar een fijne, warme en liefdevolle relatie zal leiden. Sommige zaken zijn te privé om open en bloot voor iedereen op een datingsite neer te zetten en dit is er eentje van. Geef jezelf en de ander in ieder geval de tijd om te kijken of er via de datingsite een leuk contact ontstaat. De rest komt later.

Tip 2. Vertel het hem niet in een mail. Ben je actief op een datingsite en heb je geregeld leuk contact met elkaar via die site? Vertel het hem dan niet tijdens het chatten of mailen. Daarmee loop je de kans dat een leuk contact met potentie meteen ‘dichtslaat’. Daarbij komt ook nog eens dat terwijl jij met zorg een mailtje hebt zitten tikken, je vervolgens de uren en dagen erna in spanning zit af te wachten hoe hij zal reageren. Niet doen. Daar word je echt niet blij van.

Tip 3. Bel hem voorafgaand aan de date. Hebben jullie een leuk contact en wil hij graag met je afspreken? Bel hem dan voordat jullie een echte date in real life hebben geprikt. Spui niet alle informatie ineens, maar breng het voorzichtig. “Voordat we elkaar ontmoeten wil ik je graag nog iets vertellen. Nu voel ik me heel krachtig, levenslustig en gezond maar vorig jaar ben ik ziek geweest en heb ik borstkanker gehad”. Wacht rustig af hoe hij hierop reageert. Mocht hij vragen stellen, dan vertel je verder, anders niet. Het is niet te voorspellen hoe mannen reageren. De een zal liefdevol en meelevend zijn, je vragen hoe het nu met je gaat en anderen zullen helaas afhaken. Hou het gesprek dan kort en rond af. Je bent niemand verantwoording schuldig.

Het is helaas niet te voorkomen dat er mannen zijn die er niets voor voelen om met een vrouw te daten die borstkanker heeft gehad, maar probeer jezelf voor te houden dat je meer bent dan de ziekte die je hebt gehad’. Als mensen negatief reageren zegt dit meer over hen dan over jou. Blijf beseffen dat je een mooie, bijzondere en krachtige vrouw bent en dat er echt ook leuke single mannen zijn die jou echt op waarde weten te schatten.

Heb jij ervaring met daten na borstkanker? Wil je ons erover vertellen of jouw tips delen met andere single vrouwen op zoek naar een nieuwe relatie? Mail ons dan op info@singlessite.nl met jouw verhaal. We zullen alle informatie uiteraard zeer vertrouwelijk behandelen.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.