daten na borstkanker

Daten na borstkanker: hoe doe je dat

Daten na borstkanker, hoe doe je dat? Over daten valt genoeg te lezen, maar over daten na borstkanker, een borstamputatie, chemo’s en bestralingen, dat is kennelijk nog een taboe. Hoogste tijd om daar toch eens in te duiken dachten we zo.

Want als we zoeken naar cijfers over borstkanker komen we deze recente publicatie tegen op Kanker.nl: Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Het aantal borstkankerpatiënten is de afgelopen jaren toegenomen. In 2013 kregen meer dan 14.000 vrouwen de diagnose borstkanker. Bijna een kwart van de vrouwen met borstkanker is jonger dan 50 jaar als de ziekte wordt ontdekt.

Jonge vrouwen, single vrouwen

Vrouwen die getroffen worden door borstkanker zijn heus niet allemaal bejaard en aan de man. Er zijn ook vele jonge, single vrouwen tussen. Niet alle mannen kunnen omgaan met een vrouw die borstkanker heeft, heeft gehad of een borst heeft moeten laten amputeren. Vertellen dat je borstkanker hebt gehad is dus een ingewikkelde kwestie. Te vroeg vertellen maakt misschien dat iemand schrikt en afhaakt, te laat vertellen kan veroorzaken dat iemand zegt ‘ik wilde dat je me dit eerder had verteld’. De pijn van een afwijzing valt moeilijk te voorkomen. Er zijn mannen die hier echt niet mee om kunnen en willen gaan, dus hoe moeilijk ook, daar moet je je proberen een beetje op voor te bereiden.

Wanneer je date over borstkanker vertellen

Dus hoe en wanneer vertel je jouw date over de borstkanker, of over het feit dat je nog maar 1 borst hebt? Misschien door de medicatie voorlopig niet aan kinderen kunt beginnen? Er bestaan helaas geen gouden date regels voor. Wel kun je een paar situaties creëren waardoor je de situatie en reactie van je date wat beter kunt aftasten.

Tip 1. Zet het niet in je datingprofiel. Om jezelf teleurstellingen te besparen en geen ‘valse verwachtingen’ wilt scheppen heb je misschien de neiging om het maar meteen in je datingprofiel te zetten. Dan ben je er maar vanaf. Toch is dit niet de weg die naar een fijne, warme en liefdevolle relatie zal leiden. Sommige zaken zijn te privé om open en bloot voor iedereen op een datingsite neer te zetten en dit is er eentje van. Geef jezelf en de ander in ieder geval de tijd om te kijken of er via de datingsite een leuk contact ontstaat. De rest komt later.

Tip 2. Vertel het hem niet in een mail. Ben je actief op een datingsite en heb je geregeld leuk contact met elkaar via die site? Vertel het hem dan niet tijdens het chatten of mailen. Daarmee loop je de kans dat een leuk contact met potentie meteen ‘dichtslaat’. Daarbij komt ook nog eens dat terwijl jij met zorg een mailtje hebt zitten tikken, je vervolgens de uren en dagen erna in spanning zit af te wachten hoe hij zal reageren. Niet doen. Daar word je echt niet blij van.

Tip 3. Bel hem voorafgaand aan de date. Hebben jullie een leuk contact en wil hij graag met je afspreken? Bel hem dan voordat jullie een echte date in real life hebben geprikt. Spui niet alle informatie ineens, maar breng het voorzichtig. “Voordat we elkaar ontmoeten wil ik je graag nog iets vertellen. Nu voel ik me heel krachtig, levenslustig en gezond maar vorig jaar ben ik ziek geweest en heb ik borstkanker gehad”. Wacht rustig af hoe hij hierop reageert. Mocht hij vragen stellen, dan vertel je verder, anders niet. Het is niet te voorspellen hoe mannen reageren. De een zal liefdevol en meelevend zijn, je vragen hoe het nu met je gaat en anderen zullen helaas afhaken. Hou het gesprek dan kort en rond af. Je bent niemand verantwoording schuldig.

Het is helaas niet te voorkomen dat er mannen zijn die er niets voor voelen om met een vrouw te daten die borstkanker heeft gehad, maar probeer jezelf voor te houden dat je meer bent dan de ziekte die je hebt gehad’. Als mensen negatief reageren zegt dit meer over hen dan over jou. Blijf beseffen dat je een mooie, bijzondere en krachtige vrouw bent en dat er echt ook leuke single mannen zijn die jou echt op waarde weten te schatten.

Heb jij ervaring met daten na borstkanker? Wil je ons erover vertellen of jouw tips delen met andere single vrouwen op zoek naar een nieuwe relatie? Mail ons dan op info@singlessite.nl met jouw verhaal. We zullen alle informatie uiteraard zeer vertrouwelijk behandelen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam