verliefd in relatie

Daten met werkloze is grootste afknapper

Slechte adem of scheve tanden een grote afknapper? Sinds de economische crisis niet meer! Driekwart van ons is namelijk niet geïnteresseerd in een vent zonder baan. En dat is niet alleen omwille van het geld.

Uit de enquête van de Britse datingsite Just Lunch blijkt dat 33% weigert om een man zonder werk als potentiële partner te beschouwen. Deze groep dames zou zich vooral zorgen maken over het geld op de bankrekening.

De overige 43% overweegt alleen een werkeloze man te daten als hij het vinden van een baan als prioriteit ziet in de nabije toekomst. Zij hechten namelijk meer belang aan een man die maatschappelijk betrokken is. Voor 21% van de dames maakt het niets uit of haar toekomstige vent een carrière nastreeft of niet, zo meldt Daily Mail.

Mannen lijken op hun beurt minder moeite te hebben met een werkeloze vrouw. Bijna de helft van hen zou best willen daten met een vrouw zonder baan. Maar volgens Irene LaCota, woordvoerster van Just Lunch, heeft het een reden waarom mannen niet veel geven om de carrière van een vrouw: “Zij vinden de baan van een vrouw niet echt belangrijk. Zij zien zichzelf als de kostwinnaar.”

Dit is ook de reden waarom het moeilijk is voor werkeloze mannen om aan de vrouw te komen. “De stereotype gedachten van vrouwen gelden nog steeds: een man moet de broodwinner zijn”, aldus Irene LaCota.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single