verliefd in relatie

Daten met werkloze is grootste afknapper

Slechte adem of scheve tanden een grote afknapper? Sinds de economische crisis niet meer! Driekwart van ons is namelijk niet geïnteresseerd in een vent zonder baan. En dat is niet alleen omwille van het geld.

Uit de enquête van de Britse datingsite Just Lunch blijkt dat 33% weigert om een man zonder werk als potentiële partner te beschouwen. Deze groep dames zou zich vooral zorgen maken over het geld op de bankrekening.

De overige 43% overweegt alleen een werkeloze man te daten als hij het vinden van een baan als prioriteit ziet in de nabije toekomst. Zij hechten namelijk meer belang aan een man die maatschappelijk betrokken is. Voor 21% van de dames maakt het niets uit of haar toekomstige vent een carrière nastreeft of niet, zo meldt Daily Mail.

Mannen lijken op hun beurt minder moeite te hebben met een werkeloze vrouw. Bijna de helft van hen zou best willen daten met een vrouw zonder baan. Maar volgens Irene LaCota, woordvoerster van Just Lunch, heeft het een reden waarom mannen niet veel geven om de carrière van een vrouw: “Zij vinden de baan van een vrouw niet echt belangrijk. Zij zien zichzelf als de kostwinnaar.”

Dit is ook de reden waarom het moeilijk is voor werkeloze mannen om aan de vrouw te komen. “De stereotype gedachten van vrouwen gelden nog steeds: een man moet de broodwinner zijn”, aldus Irene LaCota.

simon@dutchwebdesign.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.