daten met robot

Daten met robot is de toekomst

Vanaf deze zomer kan je als single daten met een robot in Michelinrestaurant Niven. Behalve de toename van robots in de werkomgeving is het volgens wetenschappers ook seks met robots de normaalste zaak van de wereld. Groupon zegt een voorloper te willen zijn op relationeel vlak en speelt hier dus op in door dates met robots aan te bieden. 

Daten met Vicky en Victor

Op een speciale pagina kunnen Nederlanders zich vanaf nu aanmelden voor de eerste officiële proef. Uit de inzendingen mogen twee uitverkorenen op date met de hyperintelligente robots Victor (‘man’) en Vicky (‘vrouw’).

Slimmer én charmanter dan mensen

Veelgehoorde eisen die aan een (potentiële) partner worden gesteld zijn intelligentie, humor en charme, maar deze combinatie blijkt vaak lastig te vinden. Robots zijn inmiddels prima in staat hieraan te voldoen. Zo bleek AlphaGo van Google afgelopen week slimmer dan een mens. Ook zijn wetenschappers al jaren bezig computers sarcasme te laten herkennen. Behalve dat robots hiermee terug kunnen praten – denk aan Siri op de iPhone – kunnen ze zo ook grapjes maken. Ook qua charme zit het wel goed: de technologie is inmiddels al zo ver, dat robots de deur voor je open houden, je stoel aanschuiven en je wijntje inschenken zonder te knoeien.

Daten met robots in de toekomst

Vivianne Bendermacher, founder Techionista.com en tech-expert van RTL Boulevard: “Ik zie daten met robots zeker als een optie voor de toekomst. Al was het maar omdat je een robot helemaal naar je eigen wensen kunt laten programmeren; afgestemd op jouw humor, jouw intelligentie, jouw politieke voorkeuren… Er bestaan al diensten waarbij je een abonnement op een virtuele vriend of vriendin kunt nemen. De volgende logische stap is een fysieke robot om mee uit eten te gaan. Uit onderzoek is al gebleken dat je ook voor een robot empathie kunt voelen, dus ja: ik kan me heel goed voorstellen dat je van de perfect geprogrammeerde robot vlinders krijgt.”

Alleen eten ongezellig

Frederik van der Veen, managing director bij Groupon Nederland: “Met deze introductie spelen we in op een veelvoorkomende vraag uit de markt. Uit onze klantonderzoeken blijkt dat singles het vaak ongezellig of ongemakkelijk vinden alleen uit eten te gaan. Dat vinden wij zonde. Iedereen moet van een goed diner kunnen genieten, of je nu een partner hebt of niet. Daarom starten we de proef met robotdates. Gezien de open en nieuwsgierige aard van de Nederlander zien wij dit bovendien als perfecte markt voor deze test. Als de proef succesvol is, kijken we of we de robots in andere categorieën in kunnen zetten.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam