daten met beste vriend

Daten met je beste vriend: goed idee of niet?

Jullie kennen elkaar al jaren, zijn dikke maatjes, kunnen samen overal over praten, lachen en delen elkaars leven en belevenissen. Je vertelt hem alles over je date avonturen en dat je de ware maar niet kan vinden. Totdat je je op een dag beseft dat je eigenlijk wel heel erg dol op hem bent.

Verliefd worden op je beste vriend, dat is zo gek nog niet. Vele langdurige, stabiele liefdesrelaties zijn gebaseerd op vertrouwen en je thuis voelen bij de ander. En bij wie voel je je nou meer thuis dan bij je beste maatje? Dat je op een gegeven moment verliefd wordt is dus niet zo raar. De vraag is wat doe je ermee? Even ervan uitgaande dat hij ook single is en ook gevoelens voor jou heeft ontwikkeld, kan daten met je beste vriend behalve voordelen ook nadelen hebben. We sommen ze even voor je op.

De voordelen van daten met je beste vriend:

1. Jullie hoeven elkaar niet beter te leren kennen, je kent hem al!
2. Je hoeft hem niet bij te praten over je jeugd, ups-and-downs dus je maakt een vliegende start
3. Je weet wat hij leuk vindt dus verrassingen bedenken zijn een makkie
4. Je hebt al een vertrouwensband, dus goed met blijven elkaar praten is geen enkel probleem
Als jullie verliefdheid voortduurt, het een echte relatie wordt heb je best of both worlds

De nadelen van daten met je beste vriend:

1. Als het misloopt ben je misschien niet alleen een lover maar ook je beste maatje kwijt
2. Als het op seksueel gebied niet klikt dan is dat extra pijnlijk om te zeggen
3. Je kunt hem niet meer vertellen over die leukerd op je werk of een ander lekker ding
4. Ook al ken je elkaar door en door, een relatie is andere koek, misschien niet zo leuk als je dacht

Wel of geen relatie beginnen met je beste vriend

Daar is geen eenduidig advies over te geven, het ligt er natuurlijk aan hoe serieus jouw gevoelens voor hem zijn en andersom. Wat je wel moet doen is er met hem over praten. Begin voorzichtig, tast af, maak er grapjes over hoe het zou zijn als jullie met elkaar zouden gaan daten. Je merkt aan zijn reactie vast hoe hij er tegenaan kijkt. Willen jullie het serieus proberen, praat dan ook over de situatie wanneer het, om wat voor reden dan ook, niet van de grond komt. Kunnen jullie dan beste vrienden blijven of is het dan in alle opzichten einde oefening. Als je hem beslist niet kwijt wilt als je beste maatje dan moet je er nog eens goed over nadenken, want eenmaal de grens gepasseerd van vrienden naar geliefden, dan is de weg terug verre van gemakkelijk.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.