introvert beter dan extravert?

Daten met introverte mensen: tips

De meeste mensen hebben talloze vooroordelen over introverte mensen. Ja, ze zijn gereserveerd, soms vreemd en moeilijk te begrijpen, maar het zijn ook mensen. Bovendien kan het daten met een introverte man veel voordelen hebben. Dus, wat moet je onthouden als je een relatie hebt met iemand die meer teruggetrokken is dan jij? Hier zijn enkele essentiële tips voor het daten met een introvert persoon.

Stilte is geen teken van vervreemding

Een andere communicatiestijl is het meest opvallende en belangrijke ding over het daten met een introverte man. Praten is misschien niet zijn ding, en het kan op den duur vervelend worden als jij het grootste deel van de tijd aan het woord bent. Als hij geen vragen stelt of geen grapjes maakt, is hij hoogstwaarschijnlijk niet geïnteresseerd in jou als vrouw. Bij introverte mannen is het absoluut anders. Ze praten minder, maar wanneer ze iets zeggen, is het echt belangrijk voor hen. Introverte mensen verspillen eenvoudigweg geen tijd aan domme praatjes.

Minder gewelddadige conflicten

Als je een introverte partner in je leven hebt, zul je zelden ernstige conflicten en ruzies hebben. Introverte mensen handelen en spreken nooit overhaast. Ze hebben veel tijd nodig om over dingen na te denken; daarom zijn hun antwoorden goed overwogen. De kans bestaat dat jij een argument vergeet, maar je geliefde kan er over een paar dagen over beginnen te praten. Als je echt een conflict wilt oplossen, wees dan geduldig. Een te hoge druk leidt alleen maar tot wantrouwen en wrok.

Je sociale leven zal anders zijn

Je partner zal nooit het middelpunt van de aandacht willen zijn tijdens een uitje, een vriendenbijeenkomsten of een feest. In feite hebben ze geen gebrek aan communicatie en zijn ze niet asociaal; ze hebben gewoon meer tijd nodig om te socialiseren. Je moet ook bereid zijn om veel tijd thuis door te brengen met films kijken of lezen. Spontane en ongeplande gebeurtenissen zijn zeer stressvol en onwelkom voor introverte mensen. Je zult niet elke dag uitgaan, maar als je vrije tijd goed gepland is, zal je man meer zelfvertrouwen hebben en zich comfortabeler voelen.

Een introverte persoon kan niet extravert worden

Dit is de meest voorkomende fout die de meeste mensen maken bij introverte mensen. Je kunt hun temperament niet veranderen en het heeft geen zin om met zijn persoonlijkheid te worstelen. Opdringerig zijn is de slechtste strategie die je kunt kiezen. Je zult je partner niet wakker schudden door hem duizend vragen te stellen of moppen te vertellen. Hoogstwaarschijnlijk zal hij zich terugtrekken. Je moet je partner niet aansporen om iets te doen of hem in verlegenheid te brengen, vooral niet in het openbaar. Het is heel moeilijk om jezelf te veranderen en het is bijna onmogelijk om een ​​andere persoon te veranderen. Onthoud het.

Ze hebben meer tijd voor zichzelf nodig

Introverten hebben meer tijd nodig om hun kracht en energie op te laden. Stilte en eenzaamheid zijn essentiële dingen die ze altijd nodig zullen hebben. Vermijd dus niet het belang van ‘me’ tijd en probeer het niet persoonlijk op te vatten. Als je je niet aan deze behoefte kunt aanpassen, zal je relatie rampzalig zijn.

Eerlijkheid is een groot pluspunt van introvert zijn

Een groot voordeel van een introverte persoon is dat hij altijd eerlijk met je zal zijn over zijn gevoelens en gedachten. Introverte mensen richten hun aandacht op mensen waarin ze geïnteresseerd zijn. Extroverte personen zijn vaak oppervlakkig en doen alsof, introverte mensen zeggen en doen precies wat ze bedoelen. Wees niet bang dat je partner een player is of dat hij je bedriegt. Als je een relatie met een introverte man hebt, weet je zeker dat je de enige bent in zijn leven. Bovendien blijven introverte mensen in langdurige relaties omdat ze erg kieskeurig zijn bij het kiezen van een partner.

Je moet tolerantie en toegeeflijkheid tonen

Soms is het erg moeilijk om zijn vreemdheid en die speciale behoeften te accepteren. Het voelt moeilijk om goed om te gaan met een introverte persoon als je totaal verschillende verlangens hebt. Je wilt uit, terwijl hij meestal thuis wil blijven. Of je bent overstelpt met emoties en je partner kan het gewoon niet aan. Een introvert persoon zal nooit 100 procent bij je horen. Introverten lijken soms humeurig omdat ze volkomen introspectief en gevoelig zijn voor hun gevoelens. Je moet ze veel tijd geven om ze te verwerken. Vergeet niet dat een compromis een belofte is van een gezonde en langdurige relatie. Probeer te begrijpen dat je introverte man ook inspanningen doet om een relatie aan te gaan, zelfs als je dat niet merkt.

Bron: Women Online

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen