ongezond eten

Daten met een vegetariër is een goed idee

Datingsite Match.com heeft ontdekt dat onder 4.000 respondenten blijkt dat 30 procent van de omnivoren geen relatie wilt met een vegetariër. Er zijn nochtans redenen genoeg om wél te daten met iemand die vlees van zijn of haar bord verbannen heeft, waarvan een actiever seksleven niet de minste is.

Vegetarisch dieet en verhoogde seksuele activiteit

Een studie die gepubliceerd werd in het tijdschrift ‘Hormones and Behavior’ heeft een vegetarisch dieet gelinkt aan verhoogde seksuele activiteit. Bepaalde plantaardige producten bevatten fyto-oestrogenen, de zogenaamde ‘sekshormonen’, die een invloed zouden kunnen hebben op ons seksleven. Vegetariërs zouden volgens een onderzoek van datingsite OKCupid ook vaker te vinden zijn voor het geven van orale seks dan hun vleesetende collega’s.

Gezonder

Recente studies tonen aan dat vegetariërs een kleiner risico lopen op het ontwikkelen van bepaalde gezondheidsproblemen zoals hartziekten, kanker en mentale achteruitgang. Volgens ‘The Vegetarian Times’ is een vegetarisch dieet inherent gezonder dan het dieet van een alleseter. “Vegetariërs eten minder dierlijk vet en cholesterol en consumeren in de plaats meer vezels en producten die rijk zijn aan antioxidanten” schrijft de website.

Vrolijker

Volgens een studie uit het wetenschappelijk tijdschrift ‘British Journal of Health Psychology’ kan het eten van meer groenten en fruit een positieve impact hebben op het humeur. In een experiment met 300 proefpersonen zorgde het eten van meer plantaardige producten voor meer kalmte en geluksgevoelens. Een andere studie vond ook dat het gemoed van omnivoren verbeterde als ze hun vlees- en visconsumptie verminderden.

Bron: HLN

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.