daten met klein budget

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!

Hoe zit het eigenlijk met je singles budget?

Ben je single en jong, dan staat je carrière waarschijnlijk nog in de steigers en dat merk je ook aan je salaris. Als je al alleen woont, krijg je ook nog eens een waslijst aan vaste kosten te verstouwen die je helemaal alleen moet dragen.

Ben je single, iets minder jong en heb je kinderen dan moet je nog meer goochelen om alle eindjes aan elkaar te knopen met je singles budget.

Toch hoeft je krappe budget niet te betekenen dat dating aan jou voorbij gaat. Gewoon wat economischer denken en leven zorgt ervoor dat je toch dat welverdiende uitstapje kan plannen en er een fijne superdate van kan maken!

Tips om te besparen op je dagelijkse uitgaven

  1. Stop weg die pinpas en creditcard en betaal cash. Het geld brandt gewoonweg in je hand en je bent je er  veel beter van bewust wat je uitgeeft.
  2. Plan je wekelijkse boodschappen op 1 dag. Als je elke dag naar de supermarkt gaat, is de kans groot dat je toch dingen mee naar huis neemt die je niet echt nodig had.
  3. Check op voorhand de aanbiedingen die in je bus vallen. Het zal je verbazen wat die kortingsbonnetjes op het einde van de maand opleveren.
  4. Denk groot, ook al heb je eenpersoonshuishouden! Koop gerust wél 3 kg boontjes in een keer. Grotere verpakkingen zijn vaak voordeliger in de aanshaf en de overschot stop je gewoon in de diepvriezer voor later.
  5. Die broodjes en slaatjes in de cafetaria op het werk zien er ongetwijfeld erg lekker uit, maar thuis een lunchpakketje bereiden is veel voordeliger en minstens even smakelijk!
  6. Blader je graag door je glossy magazines of de dagelijkse krant? Zeg je dure abonnement op en ga op verkenning in de bibliotheek of lees je favoriete magazine gewoon online.
  7. Een duur fitness abonnement heb je ook niet nodig. Hardlopen of fietsen zijn ook goede work-outs en kosten je helemaal niets.
  8. Je kunt ook eenvoudig besparen op de kosten voor je telefoon. Goedkope smartphones bieden tegenwoordig dezelfde mogelijkheden als de nieuwste iPhone. Combineer dit met een voordelig mobiel abonnement.

Met deze budget dating tips plan je de perfecte date

Elke date met een etentje op restaurant afsluiten dat kan behoorlijk  duur uitvallen aan het einde van de maand. Daarnaast wil je vast wel vaker uit dan eens per maand… Er zijn heel wat andere activiteiten en praktische oplossingen die wél budgetvriendelijk zijn:

Probeer af te spreken in je buurt en/of neem tram of bus. Dat bespaart je parkeerellende, parkeergeld, dure benzine en je vermijdt ook mogelijke boetes. Blijkt je date niet helemaal wat je ervan verwachtte, dan heb je ook het excuus van ‘de onhandige openbaar vervoerstijden’ achter de hand om te ontsnappen.

Daag hem of haar uit en stel een sportieve date voor. Dat kan een partijtje squash of een gezellig fietstochtje zijn. Lekker relaxed, goedkoop en zo werk je ineens wat aan je conditie. Tijdens een fietstochtje ontdek je misschien zelfs wat leuke en onbekende plekjes om even te pauzeren.

Ben je te weten gekomen waar hij of zij al lang naar op zoek is? Dan is een tweedehands website of de kringloopwinkel dé plek om je attent cadeautje te vinden. Je geschenkje toont aan dat je zijn/haar interesses waardeert én je toont aan dat ook jij een budgetbewuste single bent. Je kan natuurlijk ook je creativiteit aanspreken en zelf een geschenkje ineen knutselen. Die persoonlijke touch weet je date zeker ook te appreciëren. Ben je bijvoorbeeld een kookwonder, dan is een assortiment koekjes-voor-bij-de-koffie zeker geen slecht idee. Dat impliceert bovendien dat je niet van plan bent om  er na het hoofdgerecht vandoor te gaan. En wie lust er nu geen koekjes???

Test je conversatie skills tijdens een lange wandeling in het park, het bos of aan het strand. Gesprekken die tijdens een wandeling opborrelen, hebben een heel andere structuur dan een tafelgesprek. Je geest is relaxter en ongemakkelijke stiltes vang je gemakkelijk op door over de omgeving te praten. Ook hier werk je tijdens je date ineens aan je figuur en conditie.

Ook al ben je geen fotograaf puur sang, neem gerust je fototoestel mee op date. je kan ofwel de omgeving fotograferen, of je date als hij/zij dat goed vindt. Wie weet trek je wel hét plaatje dat binnen een paar jaar op je huwelijkskaartje verschijnt.

Check de activiteitenkalender in je buurt. Misschien is er wel een gratis stadsfestival, openlucht-filmvoorstelling of braderie waar je naartoe kan trekken. Een perfect alternatief voor een duur concert- of cinematicket en altijd leuk om doen. Of kijk eens in de Singlessite agenda.

Zomerse tip: een picknick in het park, onder de sterren of op het strand is ook altijd een voltreffer. Ingrediënten: een goeie fles wijn, handige hapjes en een warme plaid. Budget: miniem. Resultaat: zeer veelbelovend.

Probeer deze originele tips voor budget dating maar eens uit. Wedden dat je een super toffe date tegemoet gaat? Succes.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen