Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
datingsites vergelijken
1 oktober 2018

Daten met een collega? De helft van de Nederlanders doet het

Het kantoor blijkt een populaire plek voor bloeiende liefde, want één op de twee werkende Nederlanders gaf aan weleens een romance gehad te hebben met een collega. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau OnePoll. Volgens Muel Kaptein, Professor of Business Ethics and Integrity Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, komt dat niet geheel uit de lucht vallen. “Je werk is een soort huwelijksmarkt. Je werkt intensief samen, je ziet elkaar meer dan je, je buren ziet. Je deelt een passie voor hetzelfde werkveld en op die manier leer je elkaar snel beter kennen”, stelt hij. 

Romance

Deze romances bestonden onder andere uit romantische dates na een werkdag, zoenen bij het koffiezetapparaat en spijtige one-night stands. Nu hoef je niet meteen met het schaamrood op je wangen terug te keren op de werkvloer. Voor 30 procent van alle koppels blijkt het namelijk méér dan alleen een scharrel te zijn en 7 procent de ondervraagden hield er zelfs een huwelijk aan over. Kaptein: “Je bent niet onzichtbaar op het werk. Je denkt soms misschien alleen te zijn en dat het kan, maar je loopt altijd het risico dat je gezien wordt of dat het vastgelegd wordt op camera’s.”

Cliché

Het cliché dat mannen de hele dag aan sex denken blijkt inderdaad uit het onderzoek. Maar liefst 75 procent van de Nederlandse mannen heeft weleens een sexuele fantasie over een collega gehad. Kijk maar eens om je heen; het overgrote deel van de mannelijke collega’s heeft dus een wilde fantasie gehad over een collega op het werk, als we het onderzoek mogen geloven. Ook vrouwen lusten er pap van; 50 procent van de werkende vrouwen heeft namelijk weleens gefantaseerd over een collega.

Rozenkleur en maneschijn

De romances op kantoor zijn lang niet altijd rooskleurig. Zo blijkt 70 procent van de Nederlanders die een relatie heeft gehad met een collega, dit behoorlijk lastig te vinden. Deze koppels zijn helaas niet meer samen en de meest voorkomende problemen waren het geheimhouden van de relatie (44 procent), het omgaan met roddelende collega’s (29 procent) en het weerstaan van de fysieke aantrekkingskracht van je vlam (28 procent).

Bron: Viking Direct

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Zo beleef je de perfecte winterdate

Daten in de winter vervelend? Echt niet! Het is juist een...

De nieuwste datingapp: minder swipen meer daten

Herken je het volgende scenario? Je swipet je een ongeluk, maar...

Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek

Maar liefst 48 procent van de werkende Nederlanders ziet op tegen...

Driekwart vindt zijn nieuwe geliefde liever in het echt dan online

73% van de Nederlanders van alle leeftijden zegt hun toekomstige partner...

Is je date een match?

Wist je dat je met behulp van astrologie al een idee...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie