datingsites vergelijken

Daten met een collega? De helft van de Nederlanders doet het

Het kantoor blijkt een populaire plek voor bloeiende liefde, want één op de twee werkende Nederlanders gaf aan weleens een romance gehad te hebben met een collega. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau OnePoll. Volgens Muel Kaptein, Professor of Business Ethics and Integrity Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, komt dat niet geheel uit de lucht vallen. “Je werk is een soort huwelijksmarkt. Je werkt intensief samen, je ziet elkaar meer dan je, je buren ziet. Je deelt een passie voor hetzelfde werkveld en op die manier leer je elkaar snel beter kennen”, stelt hij. 

Romance

Deze romances bestonden onder andere uit romantische dates na een werkdag, zoenen bij het koffiezetapparaat en spijtige one-night stands. Nu hoef je niet meteen met het schaamrood op je wangen terug te keren op de werkvloer. Voor 30 procent van alle koppels blijkt het namelijk méér dan alleen een scharrel te zijn en 7 procent de ondervraagden hield er zelfs een huwelijk aan over. Kaptein: “Je bent niet onzichtbaar op het werk. Je denkt soms misschien alleen te zijn en dat het kan, maar je loopt altijd het risico dat je gezien wordt of dat het vastgelegd wordt op camera’s.”

Cliché

Het cliché dat mannen de hele dag aan sex denken blijkt inderdaad uit het onderzoek. Maar liefst 75 procent van de Nederlandse mannen heeft weleens een sexuele fantasie over een collega gehad. Kijk maar eens om je heen; het overgrote deel van de mannelijke collega’s heeft dus een wilde fantasie gehad over een collega op het werk, als we het onderzoek mogen geloven. Ook vrouwen lusten er pap van; 50 procent van de werkende vrouwen heeft namelijk weleens gefantaseerd over een collega.

Rozenkleur en maneschijn

De romances op kantoor zijn lang niet altijd rooskleurig. Zo blijkt 70 procent van de Nederlanders die een relatie heeft gehad met een collega, dit behoorlijk lastig te vinden. Deze koppels zijn helaas niet meer samen en de meest voorkomende problemen waren het geheimhouden van de relatie (44 procent), het omgaan met roddelende collega’s (29 procent) en het weerstaan van de fysieke aantrekkingskracht van je vlam (28 procent).

Bron: Viking Direct

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.