vrouwen seks met elkaar

Daten met een Brabantse schone: 13 dingen die je moet weten

Wanneer je gaat daten met een vrouw uit Brabant dan is een lijstje met ‘need to know’ wel handig dachten ze bij het tijdschrift Cosmo. Volgens het blad heeft de gemiddelde Brabantse schone een zwak voor carnaval en de kermis. Dat ze niet altijd correct Nederlands praat maakt ze goed met haar gezelligheid.

Houdoe

Met de ludieke lijst proberen ze de Brabantse vrouw te typeren. “Zo zijn ze erg lief, maar als je het echt te bont bij ze maakt, is het dan ook meteen gedaan: houdoe.”

Brabantse dames houden van Brabant

De Brabantse vrouwen zijn meestal ook erg verknocht aan ‘hun’ Brabant. Volgens de lijst van Cosmo zijn de dames sportief, ze fietsen in ieder geval veel, en culinair ingesteld. Een worstenbroodje of Bossche bol kan er altijd wel in.

Boer(in)

Volgens het lijstje worden de Brabantse schonen niet graag vergeleken met boeren, ‘Dat zijn we niet allemaal’. Ook lijken de Brabantse dames niet echt geïnteresseerd te zijn in de ‘New Kids-man’.

Dit zijn volgens Cosmo de 13 dingen die moet weten over Brabantse vrouwen:

 1. Één woord: carnaval.
  Oké, echt niet elke Brabantse is er GEK op, maar grote kans dat ze in februari een week lang hossend rondloopt als giraffe/indiaan/prinses/zuster/heks/noem maar op. KEI gezellig.
 2. De zachte G. 
  En nee, vraag niet of we willen proberen te praten met een ‘harde G’ (of hoe noem je zoiets?). Dat lukt niet.
 3. We zijn het gewend om letters ‘in te slikken’ of woorden samen te nemen, dus als je ons niet verstaat; zeg het gewoon.
  ‘Das echt nie waar! Laten we ff kijke’.
 4. Ze heeft een soort eigen volkslied.
  Wat voor de rest van Nederland het Wilhelmus is, is voor Brabanders het lied ‘Brabant‘ van Guus Meeuwis. Grote kans dat ze de hele tekst kent en hem uit volle borst mee blèrt in de kroeg.
 5. Ze heeft een zwak voor de kermis. 
  Want de Tilburgse Kermis is niet voor niks de grootste kermis van de Benelux. Een date waarin jullie jezelf volproppen met suikerspinnen en duizelig worden in de Breakdance kan er dus wel inzitten.
 6. Ze is gezellig.
  De uitdrukking ‘Brabantse gastvrijheid’ is er niet voor niks. Je bent altijd welkom. En soms zal je schoonvader of -moeder zelfs zeggen: “Kom maar gewoon achterom hoor!”
 7. En daarnaast is ze heel erg lief.
  Brabanders zijn niet zo direct of fel, en zullen niet snel onaardig zijn.
 8. Maar als je écht iets fout doet, kun je het wel vergeten.
  Zoals wij Brabanders zeggen: houdoe!
 9. Ze is eraan gewend om een stuk te fietsen.
  Althans, de Brabanders die in de dorpen wonen weten maar al te goed hoe het is om kilometers lang langs weilanden te rijden op weg naar school/de stad/je werk.
 10. Ze houdt van lekker eten.
  Grote kans dat je haar heel blij kan maken met een worstenbroodje, bossche bol of.. Sloai meej aai meej juin meej êrêpel.
 11. Brabant zal altijd als haar thuis blijven voelen.
  Want er is niks beters dan terugkomen in het gemoedelijke Brabant (bij ons pap en ons mam).
 12. Waag het om te zeggen dat wij Brabanders een stel boeren zijn.
  Nee, we lopen niet allemaal in klompen tussen onze 23 koeien.
 13. En nee, we zoeken niet naar een man als in New Kids.
  Dat die serie zich afspeelt in Noord-Brabant, wil niet zeggen dat dat het type man is waar wij vrouwen op vallen.

PS: Dit lijstje is met een knipoog geschreven en geldt natuurlijk lang niet voor alle vrouwen in Brabant.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.
datingsites vergelijken
By Moniek ·
5 augustus 2021

Dit zijn de meest populaire datingsites op een rijtje in Nederland