Vaderdag gescheiden tips

Daten met een alleenstaande vader doe je zo

Als het gaat over het alleenstaand ouderschap dan komt de alleenstaande moeder het meest aan bod. In het nieuws, tips en artikelen over daten; de single mama staat doorgaans centraal. Misschien wel omdat kinderen, ondanks de vele co-ouderschappen, in de regel meer bij de moeder verblijven. Zij moeten daarom vaker iets regelen om erop uit te kunnen of te daten.

Dat neemt niet weg dat je als single vrouw van een jaar dertig, veertig op de datingmarkt ook te maken krijgt met single mannen die inmiddels een paar koters op de wereld hebben gezet. Heb je zelf (nog) geen kinderen, maar val je wel als een blok voor die leuke vent, dan is het handig om een paar nuttige tips tot je te nemen om van jullie prille geluk een succes te maken.

5 tips voor een relatie met een alleenstaande vader

Natuurlijk, een man met kinderen heeft enkele nadelen, maar je mag je ook best realiseren dat het voordelen heeft. Een man met kinderen is doorgaans wat volwassener dan eentje zonder. Hij is het stappen, feesten, zuipen stadium wel voorbij en weet wat het is om verantwoordelijk te zijn voor anderen. Als hij liefde en passie heeft voor zijn kinderen dan weet je dat dit wel snor zit!

1. Als je date met een alleenstaande vader, dan moet je je wel realiseren dat je niet het alleenrecht op hem hebt. Je date eigenlijk niet 1 persoon, maar een heel gezin. Voordat het echt serieus wordt is het belangrijk dat jullie elkaar, zonder de kinderen, echt goed leren kennen. Neem de tijd en overhaast niets.

2. Besef dat zijn kinderen altijd op de eerste plaats komen. In de prille date fase, maar ook later als jullie een hechte, vaste relatie hebben. Is het voor jou van essentieel belang dat jij de spil van zijn leven bent, jij altijd op de eerste plek komt, dan kun je er maar beter niet aan beginnen.

3. Probeer geen moeder te zijn voor zijn kinderen. Ze hebben er namelijk al eentje en dat is prima. Je kunt beter proberen om vrienden met zijn kinderen te worden. Dat is niet alleen een stuk makkelijker maar voor alle betrokkenen ook een stuk relaxter. De kinderen zien jou dan minder als een bedreiging en jij hoeft ze niet op te voeden. Die taak is voor hun papa en mama weggelegd. Dring jezelf niet op, hou juist wat afstand. Je zult zien dat ze jou vanzelf gaan benaderen.

4. Begrijp dat hij regelmatig praat over zijn ex, de moeder van de kinderen. Als je daar niet tegen kunt dan gaat het niks worden met deze man. Het is belangrijk dat hij zijn ei kwijt kan over regelingen, afspraken met zijn ex, strubbelingen over de opvoeding van de kinderen. Jij bent zijn luisterend oor, steun en toeverlaat. Door afwijzend of jaloers te zijn zal je hem uiteindelijk verliezen. Toon begrip, wees geduldig en help hem waar je kunt. Het leven van een alleenstaande vader gaat ook niet altijd over rozen.

5. Ook al ben je verliefd en dol op zijn kinderen, hou ook wat tijd over voor jezelf. Als je niet gewend bent om in een compleet gezin te functioneren kan dit een behoorlijke aanslag op je energie zijn. Laat de kinderen en hun vader dus ook lekker bij elkaar zijn zonder jou, plan een lekker dagje winkelen of sauna met je vriendinnen en geniet van de vrijheid die een kinderloos bestaan met zich meebrengt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.