Huwelijk Rome

Daten met de paus

Van de hoofdsteden in Europa, moet je zeker een keer in Rome geweest zijn. Het is een stad waar je niet in een paar dagen alles gezien kunt zien, maar dat moet je dan ook niet willen. Het is een groot museum waar je doorloopt. Een en al geschiedenis. En je moet beseffen dat je er nooit alleen zult zijn. Elke dag landen er 20 vliegtuigen vol toeristen. Dat het de moeite meer dan waard is, mag duidelijk zijn. En voor de singles, je kunt er daten met de paus.

Daten met de paus

Daten met de paus, dat is een kopje in het artikel van Veronica gids nr 20 met als titel Home Sweet Rome door Dirk Wijnand De Jong. Het is inderdaad een stad waar je je snel thuis voelt. Het is een wereldberoemde bestemming met legio aan klassiekers. De vliegtuigen met toeristen, die hier dagelijks landen, komen dan uit ook alle uithoeken van de wereld. Een beroemde inwoner is de Paus. De huidige Paus heet Franciscus, ook hij bedankt Nederland nog steeds voor de bloemen met Pasen. Op zondag klokslag 12 uur gooit de Paus zijn raampje van het Apostolisch Paleis open en gaat met jou in gebed. Je kunt dus als het ware een persoonlijke date hebben met de Paus. Dan moet het daarna toch helemaal goed komen met jou in Rome en thuis.

Verleden en heden gaan samen

Er zijn eigenlijk te veel klassiekers om op te noemen, laat staan om te bezoeken in een paar dagen weekendje weg. Maar Forum Romanum, het Pantheon, Villa Borghes, de Sixtijnse Kapel, Via Appia, de Spaanse Trappen, Piazza del Popolo zijn wel de plekken om de sfeer te proeven van duizenden jaren geschiedenis. Het Colosseum, de Sint-Pieter en de Trevifontein kun je natuurlijk ook niet zomaar links laten liggen. Het verleden is tegenwoordig aardig afgewisseld met het heden in de vorm van Gucci-boetiekjes en gelateria’s. Dus voor ieder wat wils.

Je liefje vinden in Rome

Het reizen kun je goed doen met het openbaar vervoer, dat gratis is wanner je de Roma Pass hebt aangeschaft, die je online thuis al kunt bestellen. Voor € 28,00  3 dagen door Rome rijden is niet verkeerd. Je kunt je natuurlijk ook op de fiets of met mooie vintage Vespa door Rome verplaatsen. Ben je niet uit op een date met de Paus maar met een mooie schone Italiaanse, dan moet je bij de Trevifontein enkele muntjes er aan wagen. Draai je om en gooit met je rechterhand twee muntjes over je linkerschouder.  De legende doet dan geloven dat je de liefde van je leven tegen het lijf loopt. Wil je meer dan moet je 3 muntjes werpen, dat zou uit moeten lopen op een huwelijk. Garantie wordt niet geboden, dat snap je wel.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!