alleenstaande moeder

Daten met alleenstaande ouder

Ben je aan het daten geslagen met een alleenstaande ouder? En heb je daar nog niet eerder ervaring mee, dan moet je weten dat er mogelijk wat haken en ogen aan zitten. Het is niet dat het niet kan werken, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. En er zijn gewoon zaken waar je beter van op de hoogte kan zijn voordat je tijd steekt in een lange relatie met iemand die al kinderen heeft.

Alleenstaande ouders die gaan daten

Mogelijk heb je zelf ook enkele relaties achter je, maar heb je geen kinderen. Vaak eindigen relaties na vele jaren en zijn er wel kinderen. Veel ouders kiezen ervoor zich volledig bezig te houden met het welzijn van hun kinderen en zij plaatsen zich volledig buiten de dating markt. Er zijn toch ook veel alleenstaande ouders die hunkeren naar gezelschap en romantiek. Stel nu dat jij aan het daten gaat met een alleenstaande ouder en je wilt dat tot een goed eind laten verlopen, dan is het goed rekening te houden met een aantal zaken.

Beter begin van relatie met alleenstaande ouder

Je moet er echt niet te licht over denken.  Met iemand daten die al kinderen heeft , is echt een ander verhaal. Je moet je daarvan bewust zijn. Om je te helpen volgt hier een kleine handleiding met 9 punten, die jou mogelijk beter in staat stellen een goede relatie aan te gaan met een alleenstaande ouder.

1. Je zal nooit eerste prioriteit zijn

Dat je niet op nummer 1 staat, is een feit. Dit gebeurt vanzelf als je date al nakomelingen heeft. Het bestaan van een kind brengt meer met zich mee, dan je in eerste instantie zal bedenken. Er moeten rekeningen betaald worden, mogelijk een spaarpotje voor een studie of voor andere elementaire verantwoordelijkheden opgebouwd worden. Ook moeten er ouderavonden bijgewoond worden, brengen naar sport of kinderfeestjes of afspreken naar school zoals kinderen doen. Om hiermee om te gaan moet je ten eerste ondersteunend zijn door tijd te geven aan je date om met zijn kinderen om te gaan zoals hij dat wenst. Ook moet je er geen punt van maken wanneer een afspraakje met jou wel eens niet doorgaat omdat het kind ziek is of met het huiswerk geholpen moet worden.

2. Andere voorkeur dan je gewend bent

Vrijgezellen die met niemand rekening hoeven te houden, kunnen een cruise maken, kunnen een duur restaurant bezoeken of dure geschenken geven. Alleenstaande ouders hebben echter de neiging meer praktisch te zijn. Zij zullen zelf niet alleen door een groot gebaar, maar juist door kleine gebaren, zoals een tas met lekker eten of een voetmassage, al blij verrast zijn.

Het betekent natuurlijk niet dat alleenstaande ouders ook niet af en toe romantisch willen doen. Blijf dit bedenken samen met kleine dingen die je kunt doen.

3. Angst van alleenstaande ouders voor herhaling

Alleenstaande ouders zijn niet altijd vrijwillig op dit punt gekomen. Soms zitten er emotionele trauma’s aan vast. Ze hebben toch iemand verloren, of door een scheiding of een echtscheiding of door de dood. Dat daar ook nog kinderen in het spel zijn, die ze soms moeten achterlaten of moeten opvangen, is erg moeilijk. Voor alleenstaande ouders komt soms de angst om de hoek kijken dat dingen op dezelfde manier fout zullen lopen wanneer ze weer een nieuwe relatie beginnen.

Ben je ervan bewust, dat er mogelijk een langere testfase wordt gehanteerd door de alleenstaande ouder, om zekerder van zijn zaak te zijn.  Zorg ervoor jezelf maar ook voor het hart van de ander en voor het kind, dat je absoluut 100% zeker bent dat je een relatie wilt met deze alleenstaande ouder, voordat je het onderwerp relatie zelf ter sprake brengt.

4. Er zal weerstand zijn

Er is niets meer in het leven dat het beschermende instinct oproept, dan de komst van een kind. Een ouder is daarom ook terughoudend over welke mensen in het leven van het kind verwelkomd worden, over wat voor invloed die nieuwe persoon zal hebben op het welzijn van het kind.

Zodra een alleenstaande ouder ziet dat je niet goed overweg kan met het kind, dan zal jullie relatie nooit tot iets meer kunnen uitgroeien dan een fysieke relatie.

Het is niet zo dat wanneer je ook maar één slechte eigenschap hebt, dat je dan de deur gewezen wordt. Zeker niet. Maar wil je dat jullie relatie meer wordt, dan zul je ook wat voor het kind moeten gaan voelen.

5. Kijk uit voor de ex

Je kunt de exen natuurlijk niet in één hok plaatsen. Sommige zijn aardig, andere minder. Er zullen er zeker zijn die blij zijn dat hun ex iemand gevonden heeft die hem of haar gelukkig maakt.

Je moet echter ook uitkijken voor de meer bezitterige exen die denken dat je een bedreiging kan zijn voor het welzijn van hun kind. Misschien zal er ooit een dag komen dat je gewaardeerd wordt voor het aanwezig zijn in het leven van het kind. Maar bereid je vooral eerst voor op onaangenaam gedrag.

Het kan jaren duren voordat het kind zelf in staat is een mening over jou te vormen. Dat kan pas als het vrij is van een ex. Je moet geduld hebben. Laat gewoon je eigen persoonlijkheid en je oprechte vriendelijkheid zien, meer kan je niet doen met het oog op de heerschappij van de ex op het kind.

6. Koester familie en dierbare vrienden

De alleenstaande ouder is door het verleden waarschijnlijk kwetsbaar geworden. Vrienden en familie zijn mogelijk  getuigen geweest van het slechter worden van de vorige relatie met de ex, de ouder van het kind. Ze zullen zeker proberen te voorkomen dat de alleenstaande ouder weer in een relatie stapt die opnieuw veel liefdesverdriet gaat geven.

Wat kun je hier als nieuwe date aan doen? Ben gewoon oprecht, zorgzaam en attent. Dit moet dan voldoende zijn om te laten zien dat je een goed mens bent.  Meer kun en moet je niet doen. Blijf vooral respect voor jezelf houden. Cijfer jezelf nooit weg.

7. Toon oprechte interesse in het kind

Het is zeer waarschijnlijk dat ouders die al een tijdje single zijn, hun leven gevormd hebben rondom hun kind. De kinderen zijn namelijk belangrijk en dienen vaak als motivatie voor de ouder om hard te werken en voor de kinderen te zorgen.

Het is altijd een goed idee om enige interesse te tonen in het kind. Maar maak er niet meer van dan het is. Een baby is een kind, een kleuter is een kind. Krijgt het kind meer persoonlijkheid, dan kun je meer gerichtere interesse tonen. Ben nooit te opdringerig. Een beetje interesse is genoeg.

8. Sta niet te popelen om het kind te ontmoeten

Het is een soort van onuitgesproken wet dat je als alleenstaande ouder je kinderen niet volledig op de hoogte brengt van al je dates. En zeker niet hoe alles verloopt. Als date hoef je ook zeker nog niet getoond te worden. Wie weet vindt het kind je aardig en loopt het met het daten snel spaak, dat is voor een kind ook vervelend.

Mogelijk zul je niet snel voldoen aan de eisen van de kinderen, totdat de alleenstaande ouder zelf meer overtuigd is. De kinderen worden op deze manier beschermd en het geeft de ouder wat meer tijd het kind voor te bereiden op het feit dat mama of papa graag een nieuwe relatie willen beginnen.

9. Blijf proberen ook al is kind anders dan jij

Ook de goedkeuring van de kinderen heb je niet meteen, daar moet je echt je best voor doen. Niet door ze wat te geven maar door met ze te praten en te investeren in jullie verstandhouding. Dit is een ernstige emotionele investering voor jou als date, voor de alleenstaande ouder en voor het kind.

Verplaats je in de kinderen van tegenwoordig. Zij zijn anders dan jij vroeger, ze hebben andere gadgets. Je kunt daarin mee gaan, maar de kans blijft dat zij altijd anders blijven dan jij. Daar is niks mis mee. Maar zodra het kind weet en ziet dat de alleenstaande ouder om jou geeft, dan kan dit de eerste stap zijn naar het starten van een goede verstandhouding met het kind.

De ene alleenstaande ouder is de ander niet

Natuurlijk, alle alleenstaande ouders zijn verschillend. Zij zullen niet allemaal dezelfde doelen en voorkeuren in het leven hebben. Belangrijk om in gedachten te houden is dat het kind altijd nummer één zal blijven, maar dat ze ook graag een relatie willen met iemand die betrokken is en waarop ze kunnen vertrouwen.

Vergeet niet dat het niet gemakkelijk is om een ​​alleenstaande ouder te daten als je verwacht dat de relatie alleen maar om jullie twee zal draaien. Maar wanneer je de bovenstaande 9 punten begrijpt en je nog steeds bereid bent de sprong te maken, dan moet je dat zeker doen.

Lees ook: Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.