Als singles minder bescheiden zouden zijn, vinden ze makkelijker en sneller de liefde van hun leven, zo stelt datingexpert Denise Janmaat. De liefde van je leven vinden is voor veel singles lastig, zo weet zij uit ervaring. En dat voelen ze in december nog nadrukkelijker. De vraag waar je Kerst viert, wat je gaat doen met de feestdagen en met wie. Vragen die extra zout in de wond wrijven. Janmaat merkt juist in deze maand dat singles ervan balen dat ze er dit jaar niet in geslaagd zijn de liefde van hun leven te vinden. 

Bescheidenheid is oorzaak

“Singles doen onnodig lang over hun zoektocht. Als ze zouden weten hoe ze het daten effectief kunnen aanpakken, zouden ze sneller hun partner vinden.” De singles moeten volgens haar dan vooral hun bescheidenheid van zich afwerpen. Gevraagd naar het grootste struikelblok, vertelt Denise Janmaat dat de singles grote moeite hebben om te beschrijven waarom zij de leukste, interessantste single zijn. “Ze duiken liever weg dan dat ze de schijnwerper op zichzelf zetten, maar dat is wel nodig om in beeld te komen bij de partner van je dromen.”

En daar blijft het niet bij. De singles kunnen meestal ook niet vertellen naar wie ze op zoek zijn. “Om duidelijk te kunnen maken aan je vrienden, familie en op een datingsite wie het beste bij je past, moet je dat in geuren en kleuren kunnen vertellen. Vijfennegentig procent van de singles komt daar niet uit zonder hulp.” Denise Janmaat startte in 1998 de eerste datingsite van Nederland met het doel singles een helpende hand te bieden.

Daten leer je niet op school

Denise Janmaat licht toe dat het bijzonder is dat een van de belangrijkste dingen in je leven niet op school wordt onderwezen. “Het vinden van een partner vraagt om vaardigheden die je niet vanzelfsprekend hebt. Daarom is het van belang dat je je die snel eigen maakt. Het kan de zoektocht met vele maanden bekorten.”

In de laatste twee weken van het jaar biedt Denise Janmaat daarom aan singles een intensief coachingsprogramma aan, waarin zij zich alle fijne kneepjes eigen kunnen maken. Het schrijven van een aantrekkelijk profiel. Het selecteren van de juiste kandidaten. Het schrijven van een onweerstaanbaar contactverzoek. Het hebben van een succesvolle eerste date.

De eerste versie van haar Eindejaars Coachingsprogramma in de laatste twee weken van 2013 leverde goede resultaten op. Singles die grote stappen vooruit gingen zetten, die direct contacten gingen leggen, dates afspraken die gemaakt werden en beginnende relaties die ontstonden, allemaal als gevolg van het coachingsprogramma.

Denise gunt alle singles  het jaar met hoop en een positief gevoel te kunnen afsluiten.