seizoen voor daten

Daten is hard werken: zo weet je wat voor vlees je in de kuip hebt

Singles weten het maar al te goed: daten is hard werken. Vooral het eerste afspraakje is een heikele onderneming. Hoe weet je wat voor vlees je in de kuip hebt? Het loont de moeite om te letten op deze signalen.  

  1. Je date maakt zijn/haar ex zwart

Wanneer twee mensen uit elkaar gaan, is dat zelden of nooit volledig te wijten aan een van de twee. Uit elke breuk valt iets te leren, maar dan moet je daar wel voor open staan. Als je date alle verantwoordelijkheid van zich afschuift en zijn ex door het slijk haalt, weet je hoe laat het is: als het ooit misloopt tussen jullie, ben jij de volgende die door de gehaktmolen gedraaid wordt.

  1. Je date praat alleen over zichzelf

Je wil graag wat over de andere persoon te weten komen, maar als je afspraakje alleen over zichzelf praat, is dat geen goed teken. Voor je het weet zit je met een narcist opgezadeld. Stel jezelf volgende vragen: waar gaat zijn/haar energie naartoe? Maakt hij/zij oogcontact? Onderbreekt hij/zij jou? Verandert hij/zij vaak van onderwerp? Heb je het gevoel dat je bijdrage gewaardeerd wordt? Als hij/zij uit oprechte interesse vragen stelt over jouw leven, zit het goed.

  1. Je date is grof tegen andere mensen

Hoe gedraagt je potentiële verovering zich tegenover andere mensen? Komt hij/zij gevoelig, geduldig en empathisch over? Hoe reageert hij/zij wanneer de ober met een verkeerde bestelling afkomt? Dat zijn allemaal aanwijzigingen van hoe hij/zij binnen een jaar (of tien) zal reageren als jij iets fout doet. Je wil iemand die fundamenteel lief, medelevend en geduldig is, toch?

  1. Je date drinkt als een orgel

Een drankje of twee is geen probleem, maar als je date gin tonics achteroverslaat als ware het bronwater wijst dat mogelijk op een alcoholprobleem. Het kan ook een aanwijzing zijn voor een laag zelfbeeld en/of slechte sociale vaardigheden. Let ook op hoe ze drinken: giet hij/zij een half glas per keer achterover of neemt hij/zij kleine slokjes om niets te missen van wat je te vertellen hebt?

  1. Je date zit de hele tijd op zijn/haar telefoon 

Anno 2017 is dat misschien wel ergernis nummer één. We zijn met z’n allen smartphoneverslaafd, maar op een eerste date zou je aandacht moeten uitgaan naar de persoon die tegenover je zit. Wie zelfs geen paar uur zonder Whatsapp, Instagram en – erger nog – Tinder kan, is meer dan waarschijnlijk toch geen relatiemateriaal.

Bron: Metro

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam