Flirten voor mooier leven

Daten in real life: tips!

Nu de terrassen weer open zijn, is het voor singles mogelijk om in real life te daten met andere happy singles. En hier zijn vrijgezellen absoluut weer aan toe, blijkt uit een enquête van de dating app happn. Toch weten de happn-gebruikers niet goed meer hóe zij moeten flirten; één derde van hen is nerveus om te daten in het echte leven en 32% is angstig om weer intiem met iemand te zijn.

happn vroeg haar Nederlandse gebruikers naar de verwachtingen van het daten in real life. Het merendeel geeft aan om op zoek te willen gaan naar een relatie om te kijken waar het schip strandt. Al is het verlangen om weer meer zelfvertrouwen te krijgen in het daten toegenomen. 41% van de happn-gebruikers geeft aan datingtips nodig te hebben om weer vertrouwen te krijgen in het daten.

Kleed je leuk aan en … flirten maar!

Uit de happn-enquête blijkt ook dat driekwart van de ondervraagde weer als vanouds met een Crush gaat afspreken op het terras. Terwijl 62% de wandelafspraakjes ook in ere houdt. Slechts 7% van de ondervraagde wacht tot hij/zijn gevaccineerd is. FODA (Fear of Dating Again) speelt dus ook een rol.

Tips

Een aantal datingtips voor wie vergeten is hoe het werkt:

  1. Dress up: na enkele maanden in je pyjama te hebben doorgebracht, moet je zeker niet aarzelen om te stralen. Je zal nooit “overdressed” zijn en je Crush onthoudt hoe zelfverzekerd je bent.
  2. Kies een openbare plek…met privacy: iedereen droomt van een drankje in de zon… maar je hebt ook wat privacy nodig om ervoor te zorgen dat je kunt verstaan wat je Crush zegt (en te voorkomen dat je een uur lang alleen maar zit te knikken zonder enig idee wat zij of hij je vertelt…).
  3. Kies een drankje dat je persoonlijkheid weerspiegelt: ben je een traditionele bierdrinker of wil je liever een andere boodschap sturen naar je Crush? Zo ja, kies dan zorgvuldig je drankje: een frisdrank voor een gezellig en waarschijnlijk platonisch moment en een Moscow Mule voor een pittige en veelbelovende avond…
  4. Ga niet uit van het slechtste scenario: in het beginstadium van daten is het zo makkelijk om je te concentreren op de “red flags”. De druk wordt direct verminderd als je dit niet doen. Maar, focussen op “red flags” is ook een vorm van zelf-sabotage.
  5. Tot slot: geniet van het moment! We hebben die eerste afspraakjes zo gemist! Heel vaak is het wanneer we iets verliezen, ons dan pas realiseren hoe kostbaar het was: uitgaan met je Crush is één van die dingen! Adem in en geniet met volle teugen van die eerste date op het terras. Wat is er opwindender dan in het leven van iemand anders te duiken en een nieuw persoon te leren kennen? Haal er het beste uit!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.