Flirten voor mooier leven

Daten in real life: tips!

Nu de terrassen weer open zijn, is het voor singles mogelijk om in real life te daten met andere happy singles. En hier zijn vrijgezellen absoluut weer aan toe, blijkt uit een enquête van de dating app happn. Toch weten de happn-gebruikers niet goed meer hóe zij moeten flirten; één derde van hen is nerveus om te daten in het echte leven en 32% is angstig om weer intiem met iemand te zijn.

happn vroeg haar Nederlandse gebruikers naar de verwachtingen van het daten in real life. Het merendeel geeft aan om op zoek te willen gaan naar een relatie om te kijken waar het schip strandt. Al is het verlangen om weer meer zelfvertrouwen te krijgen in het daten toegenomen. 41% van de happn-gebruikers geeft aan datingtips nodig te hebben om weer vertrouwen te krijgen in het daten.

Kleed je leuk aan en … flirten maar!

Uit de happn-enquête blijkt ook dat driekwart van de ondervraagde weer als vanouds met een Crush gaat afspreken op het terras. Terwijl 62% de wandelafspraakjes ook in ere houdt. Slechts 7% van de ondervraagde wacht tot hij/zijn gevaccineerd is. FODA (Fear of Dating Again) speelt dus ook een rol.

Tips

Een aantal datingtips voor wie vergeten is hoe het werkt:

  1. Dress up: na enkele maanden in je pyjama te hebben doorgebracht, moet je zeker niet aarzelen om te stralen. Je zal nooit “overdressed” zijn en je Crush onthoudt hoe zelfverzekerd je bent.
  2. Kies een openbare plek…met privacy: iedereen droomt van een drankje in de zon… maar je hebt ook wat privacy nodig om ervoor te zorgen dat je kunt verstaan wat je Crush zegt (en te voorkomen dat je een uur lang alleen maar zit te knikken zonder enig idee wat zij of hij je vertelt…).
  3. Kies een drankje dat je persoonlijkheid weerspiegelt: ben je een traditionele bierdrinker of wil je liever een andere boodschap sturen naar je Crush? Zo ja, kies dan zorgvuldig je drankje: een frisdrank voor een gezellig en waarschijnlijk platonisch moment en een Moscow Mule voor een pittige en veelbelovende avond…
  4. Ga niet uit van het slechtste scenario: in het beginstadium van daten is het zo makkelijk om je te concentreren op de “red flags”. De druk wordt direct verminderd als je dit niet doen. Maar, focussen op “red flags” is ook een vorm van zelf-sabotage.
  5. Tot slot: geniet van het moment! We hebben die eerste afspraakjes zo gemist! Heel vaak is het wanneer we iets verliezen, ons dan pas realiseren hoe kostbaar het was: uitgaan met je Crush is één van die dingen! Adem in en geniet met volle teugen van die eerste date op het terras. Wat is er opwindender dan in het leven van iemand anders te duiken en een nieuw persoon te leren kennen? Haal er het beste uit!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.