taboe mannen

Daten: het liefst met iemand van je eigen lengte

Als je alle onderzoeken moet geloven dan daten vrouwen het allerliefst met een langere man. Nog specifieker, een eerder Nederlands onderzoek toonde aan dat vrouwen het gelukkigst zijn met een man die 17,8 centimeter langer is. Toch zijn we volgens een recente publicatie聽geneigd om sneller een partner te kiezen van onze eigen lengte. Opmerkelijk!

Voorkeurslengte

Althans, dat beweren onderzoekers in Genome Biology. De wetenschappers van de universiteit van Edingburgh ontdekten na onderzoek onder maar liefst 13.068 heteroseksuele stellen date de genen die de eigen lengte bepalen, ook bepalend zijn voor de voorkeurslengte van onze partner(s). De onderzoekers konden dankzij de uitkomsten van het onderzoek de lengte van iemands partner voorspellen met 13 procent nauwkeurigheid.

Aantrekkingskracht

“Onze genen bepalen de aantrekkingskracht tot een聽partner met dezelfde lengte. We vonden bewijs dat 89 procent van de genetische variatie van invloed is op de eigen lengte en de lengte van de partner. Dat toont aan dat er een voorkeur is voor partners met dezelfde lengte”, aldus onderzoeker Albert Tenesa.

Lengte bepalend

Dit onderzoek staat toch wel haaks op eerdere onderzoeken over de gewenste lengte van een nieuwe partner. Uit een bericht van 2013 bleek bijvoorbeeld dat mannen en vrouwen wel verschillend dachten over de ideale lengte van hun toekomstige partner, mar over 茅茅n ding waren ze het destijds eens: de man moest langer zijn dan de vrouw. Wij denken dat de liefde iets meer om het lijf heeft dan het aantal centimeters. Of het moet gaan om het aantal centimeters van een zeker mannelijk lichaamsdeel 馃槈

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek 路
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien 路
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda 路
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen 路
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien 路
26 januari 2022

4 originele date-idee毛n: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen 路
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam