Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
online dating
11 oktober 2014

Daten: het geheim van een goede profieltekst

Wil je daten? Dan schrijf je je  in op een van de vele datingsites die Nederland rijk is. Maar dan begint het ‘feest’. Er moet een profieltekst geschreven worden. Het liefst eentje waarop je mega veel leuke reacties krijgt! Is er een formule voor de perfecte profieltekst? Singlessite ging op onderzoek uit.

Verwarrende instructies

Als je op internet zoekt naar tips voor een goede profieltekst dan struikel je over de adviezen. Van experts tot leken, iedereen heeft een mening en visie over hoe je tot een succesvolle profieltekst moet komen. Na een uurtje lezen besef je dat veel van die tips elkaar tegenspreken. De een zegt ‘geen lijstjes maken’, een ander meent van wel. Complete eerlijkheid versus een leugentje om bestwil of een korte profieltekst tegenover een uitgebreid verhaal. Verwarrend.

Fout datingprofiel

Wat we allemaal niet moeten doen in een datingprofiel, daar is vrijwel iedereen het over eens. Geen spelfouten, een goede duidelijke profielfoto, geen clichés toepassen en niet over je ex schrijven. Ligt voor de hand. Maar het helpt je nauwelijks verder hoe dan wel tot een goede profieltekst te komen waarmee je indruk maakt op een datingsite. Dus hoe schrijf je nu een tekst die blijft hangen, die uitnodigend is en waarop vaak en positief gereageerd wordt?

De kernpunten van een goede profieltekst

Het succes van een goede profieltekst is geen exacte wetenschap maar na wat onderzoek kunnen we wel zeggen dat je het meeste kans hebt op veel leuke reacties en dito dates als je de volgende tips in acht neemt:

Tip 1. Lieg niet maar wees ook niet 100% eerlijk. Als je rookt, zeg dan niet dat je niet rookt. Hetzelfde geldt voor alcoholgebruik. De hoeveelheid kun je wel in het midden laten. De meest succesvolle aanpak blijkt om te kiezen voor het woordje ‘soms’. Voor sporten geldt het omgekeerde. Sport je een enkele keer, kies dan voor geregeld of vaak.

Tip 2. Vergeet je CV. Je bent niet aan het solliciteren voor een nieuwe baan. Vertel dus niet wat voor werk je doet, hoe lang en waar je gestudeerd hebt, waar je werkt en wat je zo geweldig vindt aan je baan.

Tip 3. Sociaal gedrag doet het erg goed in een profieltekst evenals het beeld dat je gewild relatiemateriaal bent. Dus als single man heb je veel vrouwelijke vriendinnen en als single vrouw veel mannelijke. Hoe meer ogenschijnlijke concurrentie hoe aantrekkelijker jij bent.

Tip 4. Zorg voor contrast. Vele profielteksten lijken op elkaar. Iedereen is vlot, sociaal, spontaan, houdt van lekker eten en reizen. Presenteer jezelf daarom juist als een ‘normaal mens’. Beschrijf behalve je positieve karaktereigenschappen, ook je iets minder leuke kanten.

Tip 5. Schrijf met emotie in plaats van je verstand wanneer je beschrijft waar je naar op zoek bent in een partner. Vrienden heb je (waarschijnlijk) zat en alleen iemand voor de seks, dat kan je ook op een andere manier regelen. Als het gaat om de Liefde met hoofdletter L, probeer de lezer dan een kijkje te geven in jouw gevoelswereld. Wat wil je voelen als je hem/haar ontmoet?

Tip 6. Sluit je profieltekst af met een leuke oproep. Aansporen tot ‘actie’ kun je het beste verwerken in een PS. Mensen zijn er aan gewend om stukken tekst vluchtig te scannen, maar een PS wordt vrijwel altijd met aandacht gelezen!

De perfecte profieltekst…

Bestaat niet. Ondanks bovenstaande tips. We gaan dan ook geen kant en klare profieltekst voor je schrijven, want juist dat zou niet het gewenste resultaat opleveren. Jij bent uniek als persoon en ook in je relatiewensen. Het belangrijkste is dat je tot iets komt wat ook daadwerkelijk iets over jou zegt. Door zo authentiek en uniek mogelijk te zijn vergroot jij je kansen in de liefde!

PS. (Haha, ja daar is hij..) Inschrijven bij een van de betere datingsites kan hier. 

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. Tip nummer 3 is het slechtste advies ooit wat betreft datingprofielen. Iemand die in een kleine tekst zoals een datingprofiel pocht over hoeveel vrienden hij of zij van het andere geslacht heeft schreeuwt: IK BEN NOG NIET KLAAR OM ME TE BINDEN! Als een man bijvoorbeeld 20 vrouwelijke vrienden heeft dan is de kans groot dat jij gewoonweg nummer 21 wordt, want waarom zou jij in zijn ogen anders zijn dan de rest en NOG BELANGRIJKER: WAAROM IS HIJ NOG STEEDS SINGLE ALS HIJ ZO GEWILD IS? Kortom: iemand die opschept over de aandacht van het andere geslacht is vaak juist helemaal niet aantrekkelijk en het is ook vreselijk doorzichtig. Het komt ook heel onzeker over, jeetje, probeer je jezelf te overtuigen ofzo?

    E. Mulder | 11-10-2014
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Deze leugens worden het meest opgedist op datingapps

Een leugentje om bestwil.. niets menselijks is ons vreemd toch? Want...

Once dating neemt Pickable over

Once Dating breidt met de overname van Pickable, de 100% anonieme...

Datingapp Breeze koppelt Leidse en Delftse studenten

Vijf Delftse studenten willen het stigma op daten doorbreken en bedachten...

Dating-alert: singles na kerst massaal op zoek naar nieuwe liefde

Wanneer het op de liefde aankomt zijn singles duidelijk over hun...

Met dit stappenplan heb je binnen no-time een date gescoord!

Ben je helemaal moe geswipet maar nog steeds geen leuke date...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie