culinair daten

Daten gaat beter met dezelfde culinaire voorkeuren

De liefde van de man (en vrouw) gaat door de maag, volgens een aloud gezegde. Deze uitdrukking lijkt meer waarheid te bevatten dan je dacht. Uit een studie blijkt dat bijna 8 op de 10 mensen zich tot elkaar aangetrokken voelen als ze dezelfde culinaire voorkeuren hebben.

Culinaire match

Staan spelt, quinoa, noten, zaden avocado salades en vegetarische maaltijden wekelijks bij jou op tafel maar begint je date te watertanden bij een malse biefstuk of een smakelijke homp vlees? Dan is jullie romance geen lang leven beschoren, zo beweert onderzoeker Edelman Berland. Hij voerde in een wereldwijde enquête uit bij 12.000 mensen uit 12 landen, waaronder Argentinië, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Indonesië, Mexico, de Filipijnen, Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Smakenpalet in liefdesleven

Uit het onderzoek blijkt dat je smakenpallet een belangrijke rol speelt in je liefdesleven. Maar liefst 78% geeft toe dat ze meer aangetrokken voelen tot iemand die dezelfde smaakvoorkeuren deelt. Sterker nog: één op drie zegt dat ze bezorgd zouden zijn over hun romantische toekomst als hun partner niet hetzelfde smakenpalet deelt.

Afknapper

Een date die een gerecht bestelt dat je zelf niet lekker vindt, is voor één derde een afknapper. Ben je zelf een zoetekauw en zie je naast jou een knapperd met chocolade croissant en cappuccino? Dan weet je wat je te doen staat. ;-). Meer over daten & eten lees je hier!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam