Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
online dating
23 maart 2020

Daten en singles ontmoeten in tijden van corona: ‘Spreek niet fysiek af’

In tijden van social distancing is daten lastig. En dat terwijl thuiswerkende singles tijd zat hebben. Op datingssites zoals Happn en The Inner Circle wordt flink geswipet, maar daar blijft het dan ook bij zo valt te lezen op de site van de NOS.

Dates gaan niet door

Afspraakjes gaan niet door: “Corona voelt als een soa, je wilt het liever niet krijgen.” En daarom spreekt Lina uit Utrecht niet af met haar potentiële liefdes. “Ik laat het even bij chatten. Al mis ik zoenen wel.” Dat geldt niet voor Eva (haar echte naam is bij de redactie bekend). Ze heeft via de datingapp Happn een match die ze niet wil laten schieten. “Na een week chatten gaan we een rondje door de stad wandelen.” En in die verlaten stad is er misschien toch toenadering. “Die 1,5 meter? Ik moet het nog zien.”

Meer online dates

Datingbedrijven zien meer activiteit sinds de corona-uitbraak. Voor The Inner Circle is dat een stijging van 15 procent in de laatste twee weken. Ceo David Vermeulen: “We denken dat meer mensen online toenadering zoeken en dat we de komende weken zeker een verdere groei gaan zien.” Voor fysieke dates wordt tijdelijk gewaarschuwd, in lijn met richtlijnen van de WHO. Happn zegt tegen gebruikers: spreek even niet af. “Ons hoofdkantoor staat in Frankrijk. Het virus slaat zo snel om zich heen, dat we zo’n melding gepast vinden”, legt een woordvoerder uit.

Deze melding krijg je als je op date wil:

 

Sociale onthouding

Singles worden door het advies tot sociale onthouding, geconfronteerd met het feit dat ze alleen zijn. “Sinds de corona-uitbraak heb ik 30 tot 40 procent meer aanmeldingen”, zegt Getty Schepers van DatingOost, een regionaal datingbureau voor mensen boven de 40 jaar. “Zelfs oud-leden melden zich weer aan. Op een gegeven moment zijn alle klusjes thuis wel klaar en hebben mensen tijd om online te daten.”

Op date met twee thermosflessen

Niet alleen jongeren, ook ouderen zoeken liefde in coronatijd. Marianne van 61 is gekoppeld aan een man van 64 door het datingbureau. Het koppel heeft elkaar deze week ontmoet in het bos; allebei een thermosfles koffie mee, maar zonder elkaar aan te raken. Bemiddelaar Getty: “Iedereen is in mineur, maar hier word je toch vrolijk van?”

Ook datingscoach Denise Janmaat roept op om niet te stoppen met daten vanwege het virus, maar “creatief te zijn”. Ze geeft tips om dates spannend te houden. “Spreek af om elkaar om de dag te videobellen, maar houd het kort. Dan zie je je date steeds in een andere omgeving. Dat maakt het afwisselend en bovendien iets om naar uit te kijken in deze soms eenzame dagen.”

Verder lezen doe je hier

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Wintersport boeken in coronatijden: gratis annuleren of omboeken

De meeste mensen zijn gewoon van plan op wintersport te gaan,...

Daten in coronatijden? Dit doe je in elk geval liever niet

Is hij of zij überhaupt de moeite waard om het risico...

Lexa trapt datingseizoen af met nieuwe campagne: de Lexa Summer Journey

Lexa luidt het datingseizoen in met de lancering van een nieuwe...

7 tips voor het boeken van een zomervakantie in coronatijden

Waar moet je tijdens het boeken van je vakantie op letten?...

Corona houdt koppels (voorlopig) bij elkaar

Er is een forse terugloop van het aantal echtscheidingsaanvragen en dat...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie