online dating

Daten en singles ontmoeten in tijden van corona: ‘Spreek niet fysiek af’

In tijden van social distancing is daten lastig. En dat terwijl thuiswerkende singles tijd zat hebben. Op datingssites zoals Happn en The Inner Circle wordt flink geswipet, maar daar blijft het dan ook bij zo valt te lezen op de site van de NOS.

Dates gaan niet door

Afspraakjes gaan niet door: “Corona voelt als een soa, je wilt het liever niet krijgen.” En daarom spreekt Lina uit Utrecht niet af met haar potentiële liefdes. “Ik laat het even bij chatten. Al mis ik zoenen wel.” Dat geldt niet voor Eva (haar echte naam is bij de redactie bekend). Ze heeft via de datingapp Happn een match die ze niet wil laten schieten. “Na een week chatten gaan we een rondje door de stad wandelen.” En in die verlaten stad is er misschien toch toenadering. “Die 1,5 meter? Ik moet het nog zien.”

Meer online dates

Datingbedrijven zien meer activiteit sinds de corona-uitbraak. Voor The Inner Circle is dat een stijging van 15 procent in de laatste twee weken. Ceo David Vermeulen: “We denken dat meer mensen online toenadering zoeken en dat we de komende weken zeker een verdere groei gaan zien.” Voor fysieke dates wordt tijdelijk gewaarschuwd, in lijn met richtlijnen van de WHO. Happn zegt tegen gebruikers: spreek even niet af. “Ons hoofdkantoor staat in Frankrijk. Het virus slaat zo snel om zich heen, dat we zo’n melding gepast vinden”, legt een woordvoerder uit.

Deze melding krijg je als je op date wil:

 

Sociale onthouding

Singles worden door het advies tot sociale onthouding, geconfronteerd met het feit dat ze alleen zijn. “Sinds de corona-uitbraak heb ik 30 tot 40 procent meer aanmeldingen”, zegt Getty Schepers van DatingOost, een regionaal datingbureau voor mensen boven de 40 jaar. “Zelfs oud-leden melden zich weer aan. Op een gegeven moment zijn alle klusjes thuis wel klaar en hebben mensen tijd om online te daten.”

Op date met twee thermosflessen

Niet alleen jongeren, ook ouderen zoeken liefde in coronatijd. Marianne van 61 is gekoppeld aan een man van 64 door het datingbureau. Het koppel heeft elkaar deze week ontmoet in het bos; allebei een thermosfles koffie mee, maar zonder elkaar aan te raken. Bemiddelaar Getty: “Iedereen is in mineur, maar hier word je toch vrolijk van?”

Ook datingscoach Denise Janmaat roept op om niet te stoppen met daten vanwege het virus, maar “creatief te zijn”. Ze geeft tips om dates spannend te houden. “Spreek af om elkaar om de dag te videobellen, maar houd het kort. Dan zie je je date steeds in een andere omgeving. Dat maakt het afwisselend en bovendien iets om naar uit te kijken in deze soms eenzame dagen.”

Verder lezen doe je hier

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.