Te leuk om alleen te zijn

Daten: een goed begin is het halve werk

De kreet ‘Een goed begin is het halve werk’ ken je vast wel. Misschien is het een cliché, maar die bestaan niet voor niets. Dat goede begin geldt zeker ook voor daten, relaties en nieuwe liefdes. Daarom deze dating tips over de eerste periode van je nieuwe liefde.

1. Bespreek je verwachtingen

Bespreek je wensen en verwachtingen. Wees niet bang hier het initiatief in te nemen. Vooral vrouwen vinden dit vaak lastig. Het uiten van je verwachtingen schept veel duidelijkheid. Door het samen te bespreken krijg je een beetje inkijk in hoe de ander in de relatie staat.

2. Trek niet te snel conclusies

Trek geen voorbarige conclusies als je een reactie krijgt die je niet had verwacht of gewenst. Vraag – natuurlijk op een vriendelijke manier – wat de ander precies bedoelt. Je zult zien dat veel van deze situaties op misverstanden berusten. Brengt ons bij het volgende advies.

3. Probeer compromissen te sluiten

Probeer in de gaten te houden dat je niet teveel druk zet op de beginnende relatie. Is jouw mening altijd doorslaggevend? Misschien is het mogelijk wat vaker op zoek te gaan naar een compromis. Wimpel de ander zijn ideeën niet meteen af, maar zoek samen naar een oplossing.

4. Vrienden en familie

Geef je nieuwe partner genoeg tijd en ruimte om je vrienden en familie rustig te leren kennen. Wat voor jou veilig, fijn en bekend is, kan voor je partner spannend en onvoorspelbaar zijn. Doseer in tijd en hoeveelheid!

5. Intimiteit en afstand

Ga op zoek naar de juiste balans tussen intimiteit en gepaste afstand. Lichamelijk contact en intimiteit zijn van grote betekenis in een beginnende relatie. Daarnaast is het ook belangrijk je eigen leven en sociale contacten niet te vergeten.

Natuurlijk is elke relatie verschillend en heeft elke nieuwe liefde behoefte aan een net wat andere aanpak. Maar deze dating tips komen altijd wel van pas. Heb je zelf nog waardevolle relatie tips? Deel ze gerust!

Bron: Parship

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam