50plusser vakantie nieuwe liefde

Daten als vijftiger: dit zijn de voordelen!

Ben je rondom de vijftig en single? Dan ligt de wereld aan je voeten! Want een nieuwe liefde ontmoeten is met de komst van online daten vele malen makkelijker dan vroeger. Er zitten zelfs voordelen aan daten op een iets latere leeftijd. Welke? We geven je er vijf!

1.Zelfverzekerder. Wanneer je rondom de vijftig bent beseffen vele singles dat al die onzekerheden van vroeger vrijwel allemaal definitief tot het verleden behoren. Een rimpeltje meer, daar zit je niet meer mee. Je bent mooi zoals je bent en je mag er zijn. Je staat rondom je 50e zelfverzekerder en vrijer in het leven. Dit uit zich niet alleen in een meer ontspannen levenshouding, maar in seksueel opzicht. De beste seks hebben de meeste mensen pas na hun veertigste. Laat staan op je vijftigste 馃槈

2. Meer zelfinzicht. Wanneer je als single van vijftig plus opnieuw op zoek gaat naar een partner dan beschik je inmiddels over voldoende zelfinzicht en zelfkennis. Het is niet alleen belangrijk maar ook erg handig om je eigen behoeftes, sterke en zwakke punten te kennen. Je bent waarschijnlijk beter in staat deze helder te formuleren en dit maakt het eenvoudiger om de partner te vinden die bij je past.

3. Prioriteiten stellen. In de loop van de jaren heb je waarschijnlijk wel het een en ander opgestoken over relaties en de nodige levenservaring opgedaan. Je hebt ontdekt wat je in een relatie het belangrijkste vindt. Eigenschappen als betrokkenheid of trouw zijn vaak waardevoller dan bijvoorbeeld het uiterlijk vertoon. Je kunt ook in een relatie beter prioriteiten stellen en dat is een groot voordeel!

4. Wensen en doelen. Naarmate je ouder wordt leer je steeds beter om aandacht te geven aan hetgeen echt belangrijk voor je is. Heb jij een voorstelling van wat je verlangt in het leven? Wat je nog wil bereiken de komen de jaren? Door je doelen en wensen helder te hebben ten aanzien van je liefdesleven en je nieuwe partner ben je beslist in het voordeel.

5. Realistisch. Ook jij denkt niet graag terug aan voormalige mislukte relaties of negatieve ervaringen tijdens het daten. Maar je weet ook dat je juist door die verbroken relaties en mislukte dates een paar belangrijke levenslessen hebt opgestoken. Je bent je bewuster van de valkuilen in de liefde en beseft dat je allebei je best moet doen voor een fijne, gelukkige relatie. Die wijsheid komt vaak pas met de jaren. Een realistisch beeld en dito verwachtingen zijn belangrijk voor een gelukkige relatie in de toekomst!

50plus singles die staan te popelen om te gaan daten verwijzen we graag naar onze 50+ dating gids.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret 路
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret 路
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret 路
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britanni毛 hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret 路
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek 路
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret 路
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californi毛 tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.