50plusser vakantie nieuwe liefde

Daten als vijftiger: dit zijn de voordelen!

Ben je rondom de vijftig en single? Dan ligt de wereld aan je voeten! Want een nieuwe liefde ontmoeten is met de komst van online daten vele malen makkelijker dan vroeger. Er zitten zelfs voordelen aan daten op een iets latere leeftijd. Welke? We geven je er vijf!

1.Zelfverzekerder. Wanneer je rondom de vijftig bent beseffen vele singles dat al die onzekerheden van vroeger vrijwel allemaal definitief tot het verleden behoren. Een rimpeltje meer, daar zit je niet meer mee. Je bent mooi zoals je bent en je mag er zijn. Je staat rondom je 50e zelfverzekerder en vrijer in het leven. Dit uit zich niet alleen in een meer ontspannen levenshouding, maar in seksueel opzicht. De beste seks hebben de meeste mensen pas na hun veertigste. Laat staan op je vijftigste 馃槈

2. Meer zelfinzicht. Wanneer je als single van vijftig plus opnieuw op zoek gaat naar een partner dan beschik je inmiddels over voldoende zelfinzicht en zelfkennis. Het is niet alleen belangrijk maar ook erg handig om je eigen behoeftes, sterke en zwakke punten te kennen. Je bent waarschijnlijk beter in staat deze helder te formuleren en dit maakt het eenvoudiger om de partner te vinden die bij je past.

3. Prioriteiten stellen. In de loop van de jaren heb je waarschijnlijk wel het een en ander opgestoken over relaties en de nodige levenservaring opgedaan. Je hebt ontdekt wat je in een relatie het belangrijkste vindt. Eigenschappen als betrokkenheid of trouw zijn vaak waardevoller dan bijvoorbeeld het uiterlijk vertoon. Je kunt ook in een relatie beter prioriteiten stellen en dat is een groot voordeel!

4. Wensen en doelen. Naarmate je ouder wordt leer je steeds beter om aandacht te geven aan hetgeen echt belangrijk voor je is. Heb jij een voorstelling van wat je verlangt in het leven? Wat je nog wil bereiken de komen de jaren? Door je doelen en wensen helder te hebben ten aanzien van je liefdesleven en je nieuwe partner ben je beslist in het voordeel.

5. Realistisch. Ook jij denkt niet graag terug aan voormalige mislukte relaties of negatieve ervaringen tijdens het daten. Maar je weet ook dat je juist door die verbroken relaties en mislukte dates een paar belangrijke levenslessen hebt opgestoken. Je bent je bewuster van de valkuilen in de liefde en beseft dat je allebei je best moet doen voor een fijne, gelukkige relatie. Die wijsheid komt vaak pas met de jaren. Een realistisch beeld en dito verwachtingen zijn belangrijk voor een gelukkige relatie in de toekomst!

50plus singles die staan te popelen om te gaan daten verwijzen we graag naar onze 50+ dating gids.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek 路
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien 路
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda 路
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen 路
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien 路
26 januari 2022

4 originele date-idee毛n: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen 路
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam