alleenstaande moeder met zoon

Daten als alleenstaande ouder

Alleenstaande ouder wordt je vaak niet op de meest prettige manier. Na het fout lopen van een relatie of het wegvallen van je partner, heb je vaak een vervelende tijd achter de rug. Op een gegeven moment besef je echter dat er weer een toekomst is. Dat je best weer een relatie zou willen. Maak er dan werk van, ga daten.

Onbevangenheid is weg

Mogelijk heb je nog nooit gedate in je leven. Vroeger ging je met vrienden naar het café of naar de dansschool en grote kans dat je daar de ware tegen het lijf liep. Zo makkelijk is het niet meer. De café’s zijn er nog wel, de dansscholen mogelijk ook wel maar dan toch anders. Het grote verschil is de afwezigheid van jouw vrienden van vroeger en van je onbevangenheid.

Singles komen spontaan kennismaken

Wanneer je nu in een café zou gaan staan, denk je vast dat iedereen op zijn beurt weer denkt, dat je op zoek bent naar een date. En weet je, dan hebben ze nog gelijk ook. Wanneer dit nu zou werken en andere single mannen of vrouwen komen spontaan op je af om kennis te maken, dan zou dit de oplossing zijn voor alle vrijgezellen. Maar jammer, zo werkt het niet. Maar hoe dan wel?

Daten als alleenstaande ouder

Het is niet de vraag of je als alleenstaande ouder moet daten, maar meer de vraag hoe. Want natuurlijk moet je gaan daten wanneer je voelt dat je weer toe bent aan iemand anders naast je zijde, dan alleen je kind.

1. Stel je open op

In een café kom je eigenlijk niet meer, maar je hebt vast wel eens een feestje of verjaardag. Ga daar naar toe met een open mind. Er kan toevallig best iemand rondlopen waar je een klik mee hebt. Laat het op een natuurlijke manier ontstaan. Vakanties zijn ook de plekken om nieuwe mensen te ontmoeten. Wanneer je jezelf open stelt voor nieuwe contacten, dan komen ze soms op onverwachte momenten voor.

2. Gebruik datingsites

Er zijn verschillende datingapps, waaronder swipen. Dit is een echte trend, maar is nogal basic. Afgaande op uiterlijk en een korte beschrijving, moet je iemand kiezen. Niet ieders manier om te connecten.

Er bestaan ook andere datingsites, zowel gratis als betaald. De meeste sites zijn algemeen bekend en staan bomvol met profielen. Je moet voor je zelf ontdekken welke jou zou bevallen. Het verschil zit hem vaak in de leeftijd en de stijl van aanpak. Bij betaalde datingsites krijg je meer hulp bijvoorbeeld in de vorm van partnervoorstellen, nadat jij een persoonlijkheidstest hebt ingevuld.

3. De eerste date

Er staat een eerste date te gebeuren, spannend. Voor jou maar ook voor de ander. Belangrijk is dat je er van gaat genieten. Zorg daarom eerst voor goede oppas voor je kind, dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.  Hopelijk heb je voordat jullie een date hebben al aan de ander vertelt dat je een kind hebt. Het is niet zomaar iets, natuurlijk. Het kan een afknapper zijn voor de ander, dus voorkom dat. Respecteer verschil in inzicht hierover.

Oké, de ander weet dat je een kind hebt, misschien hebben jullie allebei wel een kind, dan heb je sowieso al een goed gespreksonderwerp. Heb jij alleen een kind, praat daar dan niet de hele tijd over.

Trek kleren aan die je goed staan en waar jij je comfortabel in voelt. Zorg er verder voor dat je jezelf bent. Ben je wat verlegen, dan is dat nu eenmaal zo. Toon interesse in de ander. Wanneer je de ander leuk vindt, gaat dat vanzelf. Durf vragen te stellen en laat zien dat je de ander interessant vindt. Het is ook slim om op te passen met drankgebruik. Het maakt je misschien wat losser, maar te los is voor de eerste date mogelijk ook geen reclame.

4. Na de date

Is het gevoel niet wederzijds, dat eindigt dit kleine avontuur hier. Jammer, maar je hebt er vast weer iets van geleerd. Vinden jullie elkaar wel leuk, dan kan een volgende date volgen. Het tempo bepaal je zelf. Als alleenstaande ouder heb je nu eenmaal niet alleen je zelf om aan te denken en om rekening mee te houden. Voelt iets niet goed, dan is daar een reden voor. Jij bepaalt wat goed is voor jou en voor je kind.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.