alleenstaande moeder cadeau

Daten als alleenstaande moeder

Het valt niet te ontkennen dat het lastig balanceren is tussen daten en een leven thuis als alleenstaande moeder. Wanneer je je kind alleen moet opvoeden dan heb je daar je handen vol aan, maar je moet je zelf toestaan te leren van deze situatie. Andere vrouwen zijn jou hierin voorgegaan. Hoe hebben zij het aangepakt? 

Waslijst aan activiteiten

Of je nu alleenstaande ouder bent of een compleet gezin hebt, het hebben van kinderen brengt sowieso extra drukte met zich mee. De kinderen zitten op voetbal, hebben muziekles, ze moeten geholpen worden met huiswerk, ze moeten iedere dag schone kleren aan, ze moeten eten en maak die waslijst nog maar langer. Of jij niet eens moest gaan daten, werd je dan gevraagd. Daar heb je toch echt geen tijd voor!

Zet jezelf niet alleen op tweede plaats

Natuurlijk zijn onze kinderen het belangrijkste in ons leven, maar hoe belangrijk zijn we zelf. Wij tellen  ook mee. Te vaak zetten we ons zelf op de tweede plaats. We vergeten daarbij echter dat onze kinderen lijden wanneer wij niet gelukkig zijn. En weet je, er zijn best manieren om ons geluk in evenwicht te brengen met onze wens om optimaal voor onze kinderen te zorgen.  Het blijkt best mogelijk een sociaal actief leven te hebben en een goede moeder te zijn. Alleen dit te beseffen is vaak de moeilijkste les.

Daten als alleenstaande moeder?

Wanneer je eenmaal beseft hebt, dat er meer uit het leven te halen valt dan alleen maar thuis zitten wachten tot je kind groot gegroeid is, dat is het halve werk. Het is vooral het besluit dat je moet nemen om te proberen daten te gaan combineren met het zorgen voor je kinderen.

1. Voel geen schuld

Er is helemaal geen reden om je schuldig te voelen over daten. Jij verdient ook liefde. Jij geeft zelf liefde zonder daar over na te denken, sta je zelf dus ook toe om liefde te ontvangen. Probeer opmerkingen van naasten die vinden dat je enkel en alleen voor je kind thuis moet zijn, niet binnen te laten komen. Voel geen schuld wanneer je ook een beetje voor jezelf kiest.

Jezelf iets geven betekent niet dat je een slechte moeder bent. Juist niet. Het zal je kinderen juist een waardevolle les mee geven, die veel van ons te lang laten liggen. De les dat de persoon waar je van moet houden vooral je zelf is. Alleen dan kun je echt eerlijk liefde geven aan iemand anders, zoals aan je kinderen. Geniet in deze opstartfase van dingen die je voor je zelf doet, zoals het kopen van een nieuwe jurk of mooie schoenen voor je date.

2. Stel niet iedere date voor aan je kinderen

Het is niet aan te raden je kinderen aan iedere date voor te stellen. Het kan natuurlijk meteen goed aan komen met de eerste date, maar meestal duurt het wel even voordat je de liefde van je leven gevonden hebt.

Vertel in eerste instantie niet te veel aan je kinderen. Laat je date niet meteen thuis komen maar spreek af op een neutrale plaats. Het is anders erg verwarrend voor je kinderen als je steeds andere mannen zien gaan en komen.

3. Kwestie van goed plannen

Een goede timing is belangrijk bij het vooruit plannen. Zorg er voor dat je kind bij een familielid of bij oma terechtkan, wanneer jij hebt afgesproken met je date. Wanneer je het kunt regelen dat je kinderen ergens zijn, mogelijk met een overnachting, dan kunnen zij het leuk hebben en jij hebt even je handen vrij. Denk je dat dit een onmogelijke opgaaf is? Voor de kinderen iets regelen lukt toch ook altijd. Dan kun je toch ook altijd tijd vinden? Ga ervoor.

4. Communicatie is de sleutel

Familie en vrienden kunnen nogal eens kritiek uiten op je manier van doen, maar daar heb je niets mee te maken. Eerlijk blijven naar je kinderen is het enige dat telt. Blijven communiceren is belangrijk. Natuurlijk zijn er grenzen aan wat je met je kinderen moet delen. Maar hen laten weten dat je aan het daten bent of bezig bent een sociaal leven op te bouwen, dat is goed aanvaardbaar. Wanneer je laat zien dat het daten jouw plezier geeft, dan zal je kind ook blij zijn. Kinderen hoeven zich dan minder zorgen te maken over hun moeder.

5. Stap uit je comfort zone

Dus jij vind het heerlijk om in uw comfortabele, mama kleren tijd doorbrengen met je kinderen. Het is een makkelijke manier om niet te hoeven daten, maar wat voor boodschap laat je daarmee los richting je kind? Omarm de vrouw die je bent, en vergeet niet dat je naast je moeder zijn, vooral een vrouw bent. Trek die mama kleren uit, zorg dat je iets vrouwelijk aantrekt en creeer een  nieuwe comfort zone voor jezelf.

6. Geef niet op

Wanneer je eenmaal je schuldgevoel achter je kunt laten, je een date gepland hebt, en iets speciaals gekocht hebt om te dragen, vertel dan aan je kinderen dat je gaat dineren met een vriend. Dat je mogelijk een blind date hebt, met iemand die je nog nooit gezien hebt. Wat kun je van een blind date verwachten? Dat is al bijna het leukste van de hele date, dat je niet weet wat je te wachten staat, anders zou je in een aantal gevallen zeker niet hebben afgesproken.  Laat je gewoon een paar keer verrassen, positief en negatief, en leer te genieten van wat elke dag brengt. Ben niet constant gericht om het vinden van de ware. Maar ga vooral door met daten en geef niet snel op.

Dus ga daten

Laten we eerlijk zijn, het uiteindelijke doel is om de liefde van je leven te vinden. Wanneer je daarbij jongen kinderen hebt, maar de vader niet in beeld is, dan is het lastig een goede vaderfiguur of voorbeeld te vinden voor hen.  Ben daarom open en zo eerlijk mogelijk naar jezelf en je kinderen want dat is de beste manier om evenwicht te houden tussen je gezin en het daten. Laat dus dat schuldgevoel los, dat je ook voor je zelf kiest en ga daten.

Er zijn namelijk al zoveel goede zaken voortgekomen uit daten voor alleenstaande moeders. Het eerste is dat je gewoon een zielsverwant kunt treffen en je zult vervolgens merken dat de kinderen je nog meer gaan waarderen.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.
datingsites vergelijken
By Moniek ·
5 augustus 2021

Dit zijn de meest populaire datingsites op een rijtje in Nederland