dating tips

Daten: 10 ‘deal breakers’

Ook aan het online daten?  Dan vliegen de kandidaten je vast om de oren. Flirten, virtueel knipogen, berichtje sturen en afspreken maar voor een spannende eerste date. Maar waarom klikt het met een meteen en de ander totaal niet?

Online daten

Online daten is niet meer weg te denken in het leven van de single van nu. Of je nu 30, 40 of 50 bent, voor iedere single is er wel een datingsite of twee te vinden waar je je geluk kunt beproeven. Na het geworstel om een leuk, pakkend en toch prikkelend profiel op te stellen begint het echte werk. Je legt contact of wordt benaderd door een of meer andere singles die zich op dezelfde datingsite begeven en flirten maar! Na wat leuke berichtjes heen en weer komt ergens het moment (bij kandidaat nummer zoveel..) dat er wel eens een heuse klik is tussen jullie. Afspreken dus!

Date verschillen

Terwijl je daar, toch lichtelijk nerveus zit of staat te wachten op die ander voor jullie eerste afspraakje heb je vast al nagedacht over de gespreksonderwerpen. Geen ex, wel over vakanties en je hobby’s, niet te veel seks en vooral licht en luchtig houden. Juist ja. Zou het tijdens een eerste date wel moeten gaan over de gemeenschappelijke gronden, of zou je het beter kunnen hebben over waarin jullie verschillen? Die verschillen, daar loop je bij een volgende date of prille relatie juist het eerste tegenaan.

De dingen die jullie allebei leuk vinden: reizen, uit eten, theater, picknicken in de zomer en naar een concert gaan, dat kun je ook met je beste vriend(in). Maar als de een familieziek is en de ander ze eens per half jaar ziet, of jouw date echt het halve weekend met zijn sport bezig is en jij het liefst lekker lang uitslaapt dan heb je toch een, misschien wel onoverkomelijk probleempje..

Eigenschappen die opbreken

Wees eerlijk tijdens het daten. Dit begint natuurlijk al in je profiel, maar ja, vrijwel iedereen is daar de verbeterde versie van zichzelf, dus neem hetgeen je leest of ziet met een korreltje zout. Want je kunt wel doen voorkomen dat je zo’n vrolijk ochtendmens bent, als dit niet het geval is dan breekt dit, op het oog o zo futiele detail, je straks beslist op. Dit geldt ook voor geloofskwesties. Ga je wel graag iedere zondag naar de kerk maar je kersverse date niet, gaat toch lastig worden. Wij geven je nog 10 ‘deal breakers’ waar je rekening moet houden tijdens het daten of op kunt letten tijdens het speeddaten.

10 ‘deal breakers’ tijdens het daten

  1. Ochtend en avondmens
  2. Intensief bezig met sport (denk aan weekendbesteding!)
  3. Wel of geen familiemens (eens per maand of iedere dag..)
  4. Een hond die drie keer per dag uit moet (als je zelf niet van honden houdt)
  5. Veelvuldig roken of zeer geregeld alcohol (als je zelf niet rookt of amper drinkt)
  6. Huismus versus intensief uitgaansleven
  7. Religie (wanneer de een gelovig is en de ander in het geheel niet)
  8. Kinderen (zijn leuk, maar van jezelf is toch echt anders..)
  9. Allergie voor vogels, katten en knaagdieren (als hij/zij die heeft)
  10. Carrière tijger (als je zelf van 9 tot 5 werkt en dat prima vindt).

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam