Daten. Als je single bent ontkomt je er niet aan. Eenmaal ingeschreven op een datingsite vliegen de date kandidaten je om de oren. Flirten, virtueel knipogen, berichtje sturen en afspreken maar. Voor die spannende eerste date. Komt daten nu aan op de ogenschijnlijke overeenkomsten? Of kunnen we beter kijken naar de verschillen?

Online daten

Het online daten is niet meer weg te denken in het leven van de moderne single. Of je nu 30, 40 of 50 bent, voor iedere single is er wel een datingsite of twee te vinden waar je je geluk in de liefde kunt beproeven. Na het geworstel om een leuk, pakkend en toch prikkelend profiel op te stellen begint het echte werk. Je legt contact of wordt benaderd door een of meer andere singles die zich op dezelfde datingsite begeven en flirten maar! Na wat leuke berichtjes heen en weer komt ergens het moment (bij kandidaat nummer zoveel..) dat er wel eens een heuse klik is tussen jullie. Afspreken dus!

Eerste date verschillen

Terwijl je daar, toch lichtelijk nerveus zit of staat te wachten op die ander voor jullie eerste afspraakje heb je vast al nagedacht over de gespreksonderwerpen. Geen ex, wel over vakanties en je hobby’s, niet te veel seks en vooral licht en luchtig houden. Juist ja. Zou het tijdens een eerste date wel moeten gaan over de gemeenschappelijke gronden, of zou je het beter kunnen hebben over de mogelijke verschillen? Die verschillen, daar loop je bij een volgende date of prille relatie juist het eerste tegenaan.

De dingen die jullie allebei leuk vinden: reizen, uit eten, theater, picknicken in de zomer en naar een concert gaan, dat kun je ook met je beste vriend(in). Maar als de een familieziek is en de ander ze eens per half jaar ziet, of jouw date echt het halve weekend met zijn sport bezig is en jij het liefst lekker lang uitslaapt dan heb je toch een, misschien wel onoverkomelijk probleempje..

Eigenschappen die opbreken

Wees eerlijk tijdens het daten. Dit begint natuurlijk al in je profiel, maar ja, vrijwel iedereen is daar de verbeterde versie van zichzelf, dus neem hetgeen je leest of ziet met een korreltje zout. Want je kunt wel doen voorkomen dat je zo’n vrolijk ochtendmens bent, als dit niet het geval is dan breekt dit, op het oog futiele detail, je straks beslist op. Dit geldt ook voor geloofskwesties. Ga je wel graag iedere zondag naar de kerk maar je kersverse date niet, gaat toch lastig worden. Wij geven je nog 10 ‘deal breakers’ waar je rekening moet houden tijdens het daten of op kunt letten tijdens het speeddaten.

10 verschillen om rekening mee te houden

 

 1. Ochtend en avondmens
 2. Intensief bezig met sport (denk aan weekendbesteding!)
 3. Wel of geen familiemens (eens per maand of iedere dag..)
 4. Een hond die drie keer per dag uit moet (als je zelf niet van honden houdt)
 5. Veelvuldig roken of zeer geregeld alcohol (als je zelf niet rookt of amper drinkt)
 6. Huismus versus intensief uitgaansleven
 7. Religie (wanneer de een gelovig is en de ander in het geheel niet)
 8. Kinderen (zijn leuk, maar van jezelf is toch echt anders..)
 9. Allergie voor vogels, katten en knaagdieren (als hij/zij die heeft)
 10. Carrière tijger (als je zelf van 9 tot 5 werkt en dat prima vindt)

PS. Als je nu onze gratis nieuwsbrief aanvraagt krijg je tijdelijk het E-book: Van eerste date naar echte relatie

Eén reactie

 1. In vele artikelen lees ik bepaalde aandachtspunten m.b.t. het hebben van dates en / of tot een succesvol vervolg op een eerste, tweede date.
  Ik vraag mij af hoe het kan lukken om uberhaubt een date te kunnen hebben.
  Sinds ik internet heb, en dat is al een jaar of 12, heb ik mijn “geluk” geprobeerd op diverse datingsites ( betaalde en ontbetaalde).Steeds deed ik mijn best om een origineel en leuk profiel te maken, met normale foto’s..Steeds nam ik de moeite om een dame een vriendelijk, serieuze, en nette mail te sturen; wat was het resultaat?
  Steeds zien dat mijn profiel bekeken was, maar iets terugzeggen? Dat gebeurde niet.
  Of,wat ook gebeurde , was dat je met lulsmoezen werd afgewimpeld ( “Ik kan niet meer met je mailen, ik ben iemand anders tegengekomen; dank je wel voor je leuke mails en ik wens je nog veel succes” — Om vevrolgens te zien dat ze haar profiel de volgende dag had aangepast met nieuwe foto’s , nieuwe tekst…maar ze was “nog steeds opzoek naar de prins op het Witte Paard” …) ..Overal hoor je verhalen van mensen die hun vriend(in) via internet hebben gevonden; mijn neef van 32 staat op Lexa…en heeft de ene date na de andere…En bij mij? bij mij leidt een datingsite enkel maar tot teleurstelling en afwijzing.

Reacties zijn gesloten.