Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
op de foto
29 oktober 2018

Date scoren gaat makkelijker wanneer je niet zo aantrekkelijk bent

Ook uren bezig met jezelf zo mooi mogelijk maken voor een super gave profielfoto? Stop er maar gerust mee. Het gaat je niet echt helpen om een date te scoren. Ten minste, dat blijkt uit een nieuw dating onderzoek wat veel aandacht krijgt. Hoe komt dat?

Dating onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door het internet instituut van de universiteit van Oxford. De universiteit nam over een periode van tien jaar honderdvijftigduizend heteroseksuele dating profielen mee in het onderzoek. De profielen werden allemaal van de Engelse datingsite eHarmony afgehaald. Het onderzoek resulteerde dat als je jezelf in het onderzoek een 10 uit of 10 gaf het niet het beste resultaat gaf. Mannen die zichzelf een 5 uit of 10 gaven deden het stukken beter dan de mannen die zichzelf een 10 uit of 10 gaven. Bij de vrouwen kregen de 8 uit of 10 vrouwen de meeste berichtjes. Jezelf een tien aan rekenen heeft dus niet het beste resultaat.

Meeste matches

Hoe komt het nu dat een 10 uit of 10 niet de meeste matches/berichten krijgt? Volgens hoofd onderzoeker Taha Yasseri komt dat omdat vrouwen een 10/10 vrouwen afschrikt. Ze denken dat niet gaat uitlopen op een leuke en goede relatie. Daarnaast kunnen vrouwen afgeschrikt raken van een tien omdat ze denken dat hij ze niet aantrekkelijk genoeg vindt.

Zelfbeeld

Het heeft ook te maken met het zelfbeeld dat iemand heeft. Ze kunnen denken dat ze niet goed genoeg zijn voor de gene die ze voor zich hebben en kunnen denken dat het problemen gaat veroorzaken. Er kan gedacht worden dat de persoon dan niet trouw genoeg is naar de ander.

Stereotyperend dating onderzoek

Het onderzoek is wel een beetje stereotyperend. In de datingswereld worden vrouwen vaak beoordeeld op hun leeftijd en lichamelijke status. Terwijl mannen worden beoordeeld op hun innerlijk, het lichaam en onbaatzuchtigheid. Daarnaast beoordelen vrouwen mannen ook meer op hun inkomen, dat is bij de vrouwen dertig procent hoger dan bij de mannen.

De eerste move

Mannen moeten vaak de eerste move maken in een datingsapp. Het wordt eigenlijk een beetje van ze verwacht en dat is alleen maar erger geworden. in 2008 verzond zes procent van de mannen het eerste berichtje. Terwijl dat nu ongeveer 29 procent is. Een flinke stijging in tien jaar.

Gemiddelde mannen

Eigenlijk is het onderzoek dus een beetje flauw. Makkelijk gezegd moeten mannen dus veel verdienen en moeten de eerste move maken in een date terwijl vrouwen jong moeten zijn en een goed lichaam moeten hebben. Het blijft dus een beetje oneerlijk, maar gelukkig doen de gemiddelde mannen het goed.

Bron: Manners

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

5 tips om goed voorbereid op date te gaan

Op date gaan is altijd weer spannend. Of het nu je...

Koppig is aantrekkelijk

Over het algemeen wordt koppigheid nou niet bepaald als je meest...

Laag gevoel van eigenwaarde: vijf vragen en antwoorden

Mensen die een (zeer) lage dunk van zichzelf hebben, zullen moeite...

Dit is waarom mannen vaker op blondines vallen

De meeste mannen vallen op blond, maar waarom is dat? Amerikaanse...

Ontdek de voordelen van een dating of flirt coach voor singles

Wil je flirten, verleiden, daten en scoren tijdens online daten of...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een ├ęchte relatie, dan...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie