Date-landschap verandert

Het mag inmiddels een geaccepteerd fenomeen zijn, wat internetdaten betreft is het zeker niet al goud dat er blinkt. Door tegenvallende resultaten zouden steeds meer mensen zelfs uitwijken naar relatiebemiddelingsbureaus.

Mensen blijken niet onverdeeld positief in hun oordeel over online daten. Gebruikers van dergelijke sites struikelen over de loze beloftes die hen gedaan worden en de moeite die het kost op deze manier de juiste partner te vinden. De Consumentenautoriteit heeft om die reden zelfs een onderzoek aangekondigd naar de werkwijze van datingsites, aldus het Nederlands Dagblad dinsdag.

Teleurstelling

De teleurstellende ervaringen met de digitale datingwereld blijkt echter goed nieuws voor relatiebemiddelingsbureaus, die om die reden weer sterk in opkomst zouden zijn. Te meer omdat mensen hier in de regel persoonlijk begeleid worden in hun zoektocht naar een partner en het voor henzelf ook moeilijker is zich anders voor te doen dan zij zijn. “Er zijn zelfs bureaus die vragen om een verklaring van goed gedrag”, zegt Radboud Visser, voorzitter van branche-organisatie AVR.

Ook psycholoog Pieternel Dijkstra gelooft in de werkwijze van relatiebemiddelingsbureaus. “Er is een objectieve beoordeling: wie past bij deze persoon? De kans dat het klikt met een kandidaat wordt daarmee groter.”

Cijfers
De toenemende populariteit is ook terug te zien in de cijfers. “Het jaar is nog maar net begonnen en nu al hebben zich vier bureaus gemeld als aspirant-lid. De afgelopen jaren waren het er hooguit een of twee per jaar”, aldus Visser.

Ook Cees van der Harst, van de Branchevereniging Erkende Relatiebureaus, signaleert een toename. “Elk jaar zie je wel een toename na de feestdagen, maar nu is die veel groter.”

Bemiddelingsbureaus presteren, althans op papier, ook inderdaad beter beter. Volgens de AVR slagen zij in de helft van de gevallen in hun bemiddeling. Bij datingsites zou dat ongeveer in 7 procent van de gevallen zijn, met uitschieters tot 25 procent.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?