datingapps testen

Date afknapper: spelen met je mobiele telefoon

Hoewel de smartphone, internet,Twitter, Facebook en Instagram niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijkse leven, zijn er een aantal situaties waarin een single deze zaken beter even links kan laten liggen.

Uit een onderzoek onder leden van datingsite Parship blijkt namelijk dat ruim 97% zich stoort aan een date die tijdens de afspraak ijverig op zijn schermpje begint te typen.Ongeveer een kwart van de respondenten (23 procent) vindt het zelfs een enorme blunder als de telefoon op tafel wordt gelegd tijdens een date, zelfs als die niet wordt gebruikt.

Maak geen selfies tijdens de date

De respondenten ervaren ook Facebook en/of Twitter updates tijdens de date en over de date als vervelend. Voor bijna tweederde van de respondenten (64 procent) is dit een absolute ‘no go’. Een live-verslag van de date of een selfie is ook niet gewenst. Foto’s van de date posten op het moment van de date vindt 60 procent van de ondervraagden onbegrijpelijk. Voor grappige plaatjes en filmpjes vanaf het internet hebben vooral veel vrouwen weinig begrip: een kwart (24 procent) van de vrouwen vindt het stom als er grappige filmpjes op internet worden getoond op de eerste date. Voor mannen is dit echter geen probleem: slechts 11 procent zou zich hieraan storen. Mannen vinden het wel leuk en vermakelijk.

Zet je telefoon op stil

Mannen vinden op hun beurt de ouderwetste telefoongesprekken verschrikkelijk. Meer dan een derde van de respondenten (35 procent) vindt het storend als hun date een oproep beantwoordt tijdens een date. Een kwart van de mannen (23 procent) vindt het horen van de ringtone al een doorn in het oog en zou graag willen dat de telefoon voortaan op stil staat. Ook een snelle Whatsapp tussendoor vindt 45 procent van de mannen absoluut verkeerd. Slechts een kwart van de vrouwen (26 procent) vindt een telefoongesprek tijdens een date een absolute don’t; een luide beltoon stoort 17 procent van de ondervraagden.

Vraag: Welk gedrag vind jij vervelend op de eerste date?

  • Status bijwerken op Facebook of Twitter (totaal 64%, mannen 62%, vrouwen 66%)
  • Foto’s maken en delen op social media tijdens de date (totaal 60%, mannen 54%, vrouwen 66%)
  • Sms/Whatsapp lezen of verzenden (totaal 44%, mannen 45%, vrouwen 42%)
  • Een oproep beantwoorden (totaal 30%, mannen 35%, vrouwen 26%)
  • Mobiele telefoon op tafel leggen in het restaurant/cafe (totaal 23%, mannen 23%, vrouwen 23%)
  • Luide ringtone (totaal 20%, mannen 23%, vrouwen 17%)
  • Foto’s en films laten zien op internet (totaal 18%, mannen 11%, vrouwen 24%)
  • Ik stoor me aan geen van allen (totaal 3%, mannen 4%, vrouwen 2%)

Bron: Parship

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam