schulden date creditcard

Date afknapper: de creditcardschuld

Er zijn talloze manieren om een date te verknallen maar in de Verenigde Staten hebben ze een nieuwe afknapper gevonden: de creditcardschuld. Er is zelfs een bedrag aan gekoppeld.

Romantiek ver te zoeken

Bij romantiek hoort een mooie spreuk, maar een Amerikaan kwam op een wat minder subtiele. ‘Roses are red. And debt is too. But if you owe too much money, I’m not dating you.’ Dat is zo’n beetje de samenvatting van een onderzoek van personal finance-website Finder.com: 8 op de 10 mensen vindt een creditcard schuld onaantrekkelijk.

Schulden

Gemiddeld zeggen ondervraagden dat ze afhaken bij een schuld van 11.525 dollar. Dat bedrag wordt gezien als een rode vlag. Opvallend genoeg lopen mensen weg bij een te hoge studieschuld, terwijl de schuldenberg op dat gebied met 1.400 miljard dollar juist enorm is bij de Amerikanen. Ook hier trekken de respondenten een grens: bij 51.000 dollar aan studieschuld hebben ze geen trek in een relatie.

Krediet

De jonge generatie is een stuk minder tolerant dan de generaties daarvoor. Millennials zijn het minst vergevingsgezind op het gebied van krediet: meer dan 80 procent vindt het onacceptabel dat een partner een te hoge studieschuld heeft, gevolgd door een volgeladen creditcard en flitskredieten. Kijk hier voor een overzicht van alle soorten schulden en het moment dat Amerikanen afhaken.

Bron: BNR

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam