Salsa dansavond

Dansen bij Jansen

Vroeger, toen ik jong was, kon je bij ons in het dorp gaan dansen bij Jansen. Je ging bijna automatisch op een bepaalde leeftijd op stijldansen. Vaak aan het einde van de zondagmiddag. Daarna was er nog een uurtje vrijdansen. De chachacha, de jive en de Engelse wals, zijn namen van dansen die me zijn bij gebleven. Op dansles gaan was vooral praktisch, want anders kwam je niet binnen voor die vrije avondjes dansen.

Stijldansen op een bruiloft

Nu meer dan 30 jaar laten, bestaat Jansen, bij wijze van spreken, niet meer. Er zijn vast nog mensen die op stijldansen gaan. Ik kon me er ook zo over verbazen als ik op een bruiloft kwam en het bruidspaar ging het feest openen met hun openingsdans, waar ze minimaal een jaar voor op dansles gezeten hadden, veelal soort van stiekem, zodat de familie totaal verrast zou zijn.  Dat bestond toen en mogellijk gebeurt dat nog steeds. Ik kom echter minder op bruiloften.

Salsa les in Cuba

Dus vroeger ging je dansen bij Jansen, nu gaan op Salsa les  in Cuba. Ja, je moet wel een beetje meegaan met je tijd. Het leven wordt sneller, dus de dansen mogelijk ook. Er zijn meerdere  organisaties die dergelijke reizen aanbieden. Salsa is een zeer populaire dans van hoofdzakelijk Cubaanse oorsprong. De naam komt van een populair radioprogramma gesponsord door een fabrikant van pikante tomatensaus. Het is ook mooi meegenomen dat de dans meer sensueel – pikanter – is dan de meeste andere Latijns-Amerikaanse dansen en ten onrechte denkt men dikwijls dat de naam daar vandaan komt.

Salsa is geen statische stijl maar legt de nadruk op beweging. Dat betekent ook dat er geen vaste volgorde is waarin wordt gedanst. De man leidt en bepaalt aan de hand van de muziek de figuren. Er wordt niet over de vloer bewogen maar alles wordt ter plaatse gedanst. Ingewikkelde figuren met de armen zijn typisch voor de salsa. De voeten doen alleen de basispas met enkele beperkte varianten.

Is Salsa iets voor jou?

Voordat je bedenkt zo’n reis te boeken, kun je natuurlijk informeren naar het niveau van de andere reisgenoten. Meestal hoef je niet bang te zijn dat je niet kunt bijbenen, ook met alleen kennis van de basispassen kun je prima meekomen en je kostelijk vermaken op de dansvloer.

Ik vond een film waarin dames op Single Ladies Salsa dansenof zij ook single zijn, dat vertelt het filmpje niet. Kun je vast kijken of het iets is voor jou. Er is ook één single man in beeld, dus niet alleen voor vrouwen.

Salsa voor singles

Je hoeft niet perse naar Cuba om de Salsa te dansen. Ook dichtbij huis, nog net niet  op elke hoek van de straat, is er op veel plaatse de mogelijkheid om op Salsa les te gaan. Er worden ook speciaal  singles dansavonden georganiseerd. Salsa is leuke en ontspannen manier om als single een leuke nieuwe  nieuwe (dans-)partner te ontmoeten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.