dans

Dansbewegingen die in de smaak vallen bij vrouwen

Onlangs was ik met mijn dochter op een zondagmiddag in Tilburg voor het festival Tilburg Danst. Allerlei dansinstellingen mochten hun kunsten vertonen op straat. Op iedere hoek van de straat was in het centrum wel een andere dans gezelschap bezig met een dansuitvoering. Het weer was mooi en de dansuitvoeringen waren een cadeautje.  

Vrouwen hebben voorkeur

Bij het kijken naar dansende mensen lijkt het dat vooral vrouwen dansen, maar dat is natuurlijk niet waar. Misschien wel richting klassieke dansen, maar op een dansfeest zijn het zeker ook de mannen die een dansje gaan wagen. Vrouwen vinden het wel leuk om naar mannen te kijken die zich goed kunnen bewegen, maar zij vindt echt niet alle dans moves aantrekkelijk zijn.  Dus ben je binnenkort van plan weer een dansvloer te betreden, weet dan als man dat vrouwen duidelijk hun voorkeur hebben.

Gelukkig voor de mannen hebben wetenschappers zich over dit probleem gebogen, dat zijn dan vast mannelijke onderzoekers geweest, was mijn eerste gedachte. Zij doken in de danswereld om te kijken welke dans moves aanslaan bij het vrouwelijk geslacht. Voor het experiment aan de universiteit van Northumbria werden dertig mannen tussen de 18 en 35 uitgenodigd om 30 seconden te dansen. Hun bewegingen werden met een 3D-camera gefilmd. Daarna werden geanimeerde avatars van hun bewegingen gemaakten, met een neutrale uitstraling en geen gezichtsuitdrukking. De avatars waren neutraal zonder gelaatstrekken en 37 vrouwen werden  aan de test onderworpen. Ze gaven een score van 1 tot 10 Welke dansbewegingen vonden zij het meest geslaagd?

Bewegingen die indruk maken

Wat bleek? Mannen die grotere bewegingen maakten met hun nek, hoofd en torso werden beter beoordeeld. Ook de snelheid van de beenbewegingen zijn belangrijk, voornamelijk het buigen en draaien van de rechterknie. Slechter nieuws voor alle linksvoetigen, want de bewegingen van het rechterbeen werden veel meer op waarde geschat dan die van het linkerbeen.

Weet je wat ook opviel en als tip kan dienen voor een avondje uit? Armbewegingen blijken niet belangrijk te zijn bij het dansen. Je hoeft ze dus niet in de lucht te gaan zwieren, want vrouwen hebben daar hun focus niet op. Je hoeft je biertje dus niet eens weg te zetten.

In voor verbetering?

In beeld hoe je als man de beste moves kunt maken. Als dat nu net het verschil kan maken als je in de smaak wilt vallen bij die vrouw een stukje verder op de dansvloer, dan zou ik het zeker toepassen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.