zonvakantie jongeren

Dan ben jij écht aan vakantie toe!

Zon’n dag als gisteren, daar wordt toch iedereen blij van. Zo’n dag dat je in de verleiding komt om te twijfelen of je misschien weer een rok aan kunt. De wind was daarvoor nog wel een beetje een spelbreker. Maar het begin is gemaakt. Laat de lente maar komen.

Ernstige behoefte aan vakantie signalen

Is de tijd dat de dagen weer wat langer worden en de zon ons dus af en toe aardig verrast, voor jou ook zo’n prikkel om weer aan de zomer vakantie te gaan denken? Of denk jij gewoon altijd aan op vakantie gaan? Of denk je gewoon altijd dat je weer toe bent aan vakantie? Maar ben je er echt aan toe? Er zijn zeker signalen die op zo’n ernstige behoefte wijzen, dat je er echt niet te lang meer moet wachten! Deze signalen moet je niet negeren.

1. Je hebt een hekel aan maandagen

Maandag is jouw slechtste dag van de week. Je kunt je bed niet uit, bent ’s morgens niet te genieten, en kunt niet wachten tot het weer weekend is. Als jouw maandaghaat echt zo groot is, dan ben je zeker aan een goede vakantie toe

2. Koffie is niet aan te voeren

Heb je ook zo’n bovenmatige behoefte aan cafeïne? En heb je zo’n 4 koppen koffie nodig voordat je weer een beetje fit bent en kunt nadenken? Dan ben jij dringend aan wat nieuwe energie toe, die je krijgt van een nieuw land en nieuwe mensen ontmoeten. Op vakantie hoef jij toch ook geen 4 koppen koffie te drinken om fit te zijn.

3. Iedere dag is hetzelfde

Iedere dag is hetzelfde, en dus weet jij ook nu al hoe jouw dagen er over een maand uitzien. Van routine krijg je geen nieuwe energie, sterker nog je krijgt er steeds minder energie van, je wordt er moe van. Hoogste tijd om je koffer in te pakken en te vertrekken!

4. Jaloers op vakantiefoto’s van vrienden

Vakantiefoto’s zijn op Facebook altijd goed voor een heleboel likes. Cocktails drinkend, poserend voor de Grand Canyon en de bekende blote-voeten-strandfoto, het zijn de foto’s die iedereen het liefste deelt met zijn of haar vrienden. Uit jaloezie kost het je behoorlijk wat moeite om op die like-button te klikken. Jij Moet Echt Nodig Weg Nu.

5. Jouw culturele hoogtepunt is afhaalchinees

Bij reizen hoort ook het kennismaken met andere culturen en eetgewoonten. Door te proeven van gerechten met lokale ingrediënten verrijk je je leven. En babi pangang van de afhaalchinees telt niet. Dus als dat jouw culturele hoogtepunt van de afgelopen tijd was, dan is het echt de hoogste tijd om te gaan.

6. Lachen zomaar om niets? Kan dat?

Lachen is gezond. Dat betekent dat je het dat vaak moet doen. Maar denk eens goed na, wanneer was de laatste keer dat je de slappe lach had? Dat je zo hard moest lachen dat je niet meer kon stoppen, inclusief tranen over je wangen? Wanneer je heel lang moet nadenken om hier een antwoord op te geven, dan is dat al een teken genoeg. Jij moet nodig op vakantie.

7. Jij lijkt de enige niet vrij is

Een paar keer per dag check je Facebook. En dan zie je alleen maar mensen voorbij komen die vrij zijn. Ze gaan een dagje shoppen, zitten op het terras en doen allemaal leuke dingen terwijl jij opgesloten op kantoor achter een computer zit. Besteed die tijd op Facebook beter om even door te werken en ga daarna rondkijken voor een geschikte vakantie voor jou.

8. Je gezicht heeft zon nodig

De spiegel probeer je zoveel mogelijk te vermijden en ook als je langs een winkelruit loopt probeer  je jezelf niet meer aan te kijken. Je wordt niet blij van je bleke gezicht, van je wallen en je futloze haar. Dit is duidelijk een geval van vitamine D te kort, oftewel gebreke aan zonnestralen! Zoek ze op.

9. Je maakt overal ruzie om, ook om niks

De enige die op kantoor koffie haalt voor collega’s ben jij. Of je had aan je vriend gevraagd om de vaatwasser uit te ruimen, en die is nog steeds vol. Al dit soort huishoudelijke probleempjes maken je boos, dat is een teken aan de wand. Normaal ben jij niet zo. Oh, wat ben jij aan vakantie toe!

10.  Je bent te moe om ’s nachts te slapen

Iedere middag rond 16.00 uur voel jij je alsof je drie dagen aan één stuk kunt slapen, maar als je dan uiteindelijk ’s avonds in bed ligt, kun je de slaap niet vatten. Met als gevolg dat je de volgende dag net zo moe bent. Waar wacht je nog op? Wissel je vakantiedagen in en ga er lekker even tussen uit.

Negeer de signalen niet. Geef maar toe, jij moet echt op vakantie. En snel. 

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?
vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen