Space Expo

Dagje weg naar Space Expo

De meivakantie is voor velen een verademing. Koningsdag, Bevrijdingsdag en ook Hemelvaartsdag vallen in deze vakantie en dat is al een feest op zich. Lekker een paar dagen vrij om uitjes te plannen. Met je kinderen op pad of met je nieuwe date? Space Expo is zeer de moeite waard.

Space Expo Noordwijk voor echte ruimtevaartfans

Ben jij of je kind een echte ruimtevaartfan? Dan moet je bij Space Expo Noordwijk geweest! Zonder ver weg te hoeven, maak je hier een reis langs sterren en planeten, leer je alles over ruimtevaart en bekende astronauten zoals André. Spacy en interactief. Je wordt verder meegenomen langs  prachtige Melkwegstelsels. In de tentoonstelling maak je op leuke wijze kennis met ruimtevaart in al haar facetten. Naast de rijke historie toont Space Expo ook de toepassingen én de techniek achter de ruimtevaart. In de meivakantie geldt er van zaterdag 30 april t/m zondag 8 mei een speciaal programma.

1. Ouder-kind colleges bij Space Expo

Er worden ouder-kind colleges gegeven bij Space Expo. “Reis door het universum van de ruimtevaart en sterrenkunde”, de naam van de interactieve presentatie. Kinderen leren sterrenbeelden herkennen als Grote Beer, Kleine Beer en Orion.

De ruimtevaart heeft sinds de tijd van de eerste mensen in de ruimte en op de maan een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. ESA astronauten als André Kuipers en Wubbo Ockels hebben de ruimtevaart tot in de Nederlandse huiskamers gebracht. Maar hoe is het nu om astronaut te zijn en te wonen en werken aan boord van het International Space Station? Tijdens de colleges worden kinderen uitgenodigd om mee te helpen met een aantal demonstraties en krijgen zij ook zelf even het “ruimtegevoel”.

In de permanente ruimtevaarttentoonstelling wordt aan de hand van testmodellen van satellieten, ruimtepakken en voorwerpen die astronauten gebruiken een kijkje gegeven in het universum van de ruimtevaart. Ook is er een echt stukje maansteen te bewonderen en kan de meteoriet van zo’n 70 kilo zelfs worden aangeraakt. In de Sojoez-simulator ervaart u de lancering en landing van een Russische raket, net als André Kuipers dat heeft gedaan.

En wilt u snel afvallen? Kijk dan op onze astronomische weegschalen en ontdek hoeveel u zou wegen op bijvoorbeeld Mars en Pluto, of doe de moonjump en beleef één zesde van de zwaartekracht net als astronauten op de maan!

De ouder-kind colleges zijn in de meivakantie dagelijks om 11.00 uur, 12.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur. Niet alleen leuk voor kinderen vanaf 6 jaar maar zeker ook voor (groot)ouders. Kijk hier voor openingstijden.

2. Space Train

In de weekenden en tijdens de officiële schoolvakanties is het mogelijk om per Space Train vanaf Space Expo een interessant bezoek te brengen aan ESA-ESTEC, de grootste technologische vestiging van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Tijdens deze tour wordt een ruimtevaartuig bezocht dat sterk lijkt op een mini-shuttle. Deze IXV is een stap in de ontwikkeling om te komen tot een volwaardig Europees ruimtevliegtuig dat in de toekomst een lijndienst kan gaan onderhouden naar de ruimte. Ook wordt een bezoek gebracht aan onder andere het ERASMUS gebouw waarin voorlichting wordt gegeven over het International Space Station en de toekomstige Marsmissies.

De tour naar ESA-ESTEC is geschikt voor iedereen die goed ter been is en minimaal 9 jaar oud. Vanaf 14 jaar is een geldig legitimatiebewijs verplicht. Kaarten voor de Space Train zijn te koop bij de balie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.