dagje uit gezond eten

Dagje uit: weg fastfood, welkom gezond eten

Wanneer we er een dagje op uit trekken hebben we massaal behoefte aan gezond eten. Ruim 73 procent vindt dat er te weinig gezonde mogelijkheden worden aangeboden. Teveel fastfood en te weinig gezond voedsel, daar nemen we als consument geen genoegen meer mee.

Onderzoek

Dat blijkt uit het ‘Duurzaamheidskampas’, die een periodiek onderzoek van adviesbureaus onder ruim 500 consumenten naar trends in de publieke opinie over duurzaamheidsthema’s. Gezond eten wordt steeds belangrijker en speelt ook een rol wanneer we er een dagje op uit trekken.

Balen zonder gezond eten

De deelnemers zeggen enorm te balen van de geringe keuzes tijdens een dagje uit. Ga je een dagje naar een pretpark, dierentuin of museum, dan wordt de keuze voor een snelle fastfood hap snel gemaakt. Bijna driekwart van de Nederlanders neemt geen eigen eten mee van huis tijdens een uitje.

Onvoldoende aanbod

Ruim 36 procent van de respondenten vindt dat er tijdens een dagje uit vaak onvoldoende aanbod is van groente en fruit. Daarnaast worden belegde broodjes, soepen en (maaltijd)salades gemist.

Uitgaven

De meeste consumenten geven tussen de 6 en 10 euro uit aan de lunch bij de horeca van attracties. Het aanbod aan etenswaren wordt door 58 procent wel lekker gevonden, maar niet erg uitgebreid, of gezond.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!