picknick

Dagje uit met vrienden

“Het enige dat je in je leven echt gelukkig maakt zijn vrienden.” Dit is de tussentijdse conclusie van een onderzoek. Het is een zeer uitgebreid onderzoek dat al 70 jaar loopt en ex-studenten van Harvard  tijdens hun leven volgt. Als single is het hebben van goede vrienden heel belangrijk.

Gelukkigste mensen

Vaak wordt gedacht dat het geld is, of carrière, of seks, of aanzien, dat gelukkig maakt. Het zijn zaken die er mogelijk wel aan bijdragen. Uit die uiterst grondige studie, de Grant Study, blijkt dat die mensen het gelukkigst zijn die weten dat als ze midden in de nacht een probleem hebben er iemand voor hen is, die ze kunnen bellen.  Het weten dat je bij een ander terecht kunt met je verhaal. Maar ook je ervan bewust zijn dat je zelf voor anderen ook een luisterend oor kunt zijn en een warm hart.

“Het vermogen om lief te hebben en liefde te ontvangen is de beste voorspeller van geluk bij mensen van 80,” volgens de onderzoekers. Het enige dat er in je leven dus echt toe doet zijn je relaties met anderen. Niet zozeer worden de vaste relaties hier bedoeld, maar de vrienden die je hebt voor het leven of voor bepaalde periodes. Singles koesteren vriendschappen bovengemiddeld, omdat zij nog meer beseffen wat vriendschap betekent en hoe nodig ze zijn.

Dagje uit met vrienden

Als vrienden hebben het gelukkigst maakt in je leven, dan moet je die vrienden koesteren. Mogelijk eens wat vaker een dagje erop uit met vrienden of een goede vriend of vriendin. Plan een wandeling of gebruik een geplande wandeling. Bij NS vond ik op hun site een mooie toch met de mogelijkheid een heerlijk picknick mandje er bij te bemachtigen. De inwendige mens moet je ook nooit vergeten.

Beukenburg NS-wandeling (14 km)

Een tip voordat je aan de wandeling begin! Haal een uitgebreide picknick voor twee personen bij Bubbles & Blessings, lekker voor onderweg! De picknick bestaat uit een halve liter verse jus d’orange, een halve liter melk, 2 plakken cake, 2 bonbons, 2 mini-croissants met jam, 2 halve pistoletjes gezond en 2 halve pistoletjes gerookte zalm.

Beschrijving van route

De route gaat langs de beroemde Kees Boekeschool, waar ook de Oranjeprinsessen onderwezen werden, zo het bos in. De Leyen is een bosgebied met brede beukenlanen. Het Verloren Kerkhof is een klein monument ter nagedachtenis aan zwervers en onderduikers uit de Tweede Wereldoorlog.

Na landgoed Beukenburg loop je langs de Hooge Kampse Plas,  ontstaan door zandwinning. Na Voordorp kom je al snel aan de stadsrand van Utrecht.  Via de Maliebaan ga je naar Maliebrug. Hier heb je de keus uit twee mooie routes naar het station: via groene singels en parken of door het historische stadscentrum. Ter hoogte van  Groenekan bevindt zich dorpsbistro Naast de Buren, open op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Een verrassende route, voornamelijk over verharde wegen en paden met van verre zicht op de Dom.

Praktische informatie

Goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Lengte:14 km
Beginstation: Bilthoven
Eindstation: Utrecht Centraal
LAW:Utrecht te Voet
Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan.
Routebeschrijving en routekaart, zijn te downloaden op de site van NS.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uitgaan
By Margret ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Margret ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.
gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Tijmen ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona