trend mannen daten

Dad bod nieuwe trend voor datende mannen

Sta je nog steeds drie keer per week in de sportschool om dat buikje eraf te trainen omdat je zo graag lekker strak en het liefst met wasbordje voor de dag wil komen op een eerste date? Dan heb je nu een vrijbrief om er mee op te houden. Want vrouwen zoeken geen man meer met een sixpack. Althans, dat zegt Mackenzie Pearson op de website The Odyssey.

Trend: Dad bod

Pearson introduceert namelijk een nieuwe term, ‘dad bod’ (de body van een ‘dad’) als de nieuwe trend. Hij beschrijft het type lichaam dat als een ‘prettige balans tussen een bierbuik en een afgetraind lijf’. Deze nieuwe ‘dad bod man’ houdt er de volgende levensfilosofie op na: ‘ik ga af ten toe eens naar de sportschool, in het weekend drink ik lekker een paar biertjes en ik vind het zalig om een XL pizza naar binnen te schuiven’.

Vrijbrief

We horen je denken: mooi zo! Maar dit is uiteraard geen vrijbrief om vanaf nu af aan je helemaal vol te proppen met vet en koolhydraten totdat de redactie van Obese zich bij je op de stoep staat. De dad bod is geen dikke man, maar een wasbordje heeft hij ook niet volgens Pearson. Waarom vrouwen ineens vallen voor de dad bod, legt Mackenzie uit aan de hand van vijf voorbeelden.

1. Het intimideert ons niet
“Weinig dingen zijn erger dan poseren in een bikini, maar één van die dingen is het poseren in een bikini terwijl er een zwaar afgetrainde man naast je staat. We zijn al onzeker genoeg, dus we willen geen vent die ons onzeker laat voelen over ons lichaam.

2. We willen graag de knapste zijn
We vinden het geweldig als mensen zeggen ‘wat zien ze er leuk uit samen’. Maar we willen wel dat wíj de meeste aandacht krijgen. We willen er dus goed uitzien en hoe groter de man, hoe kleiner wij ons voelen en hoe beter we eruit zien op de foto.

3. Fijner knuffelen
Niemand wil met een steen knuffelen. Of met het Twilight-personage Edward Cullen gespeeld door Robert Pattinson. Einde.

4. Goed eten
De dad bod zegt dat hij niet elke zondag in de keuken staat, dus als jij voorstelt om op dinsdag taco’s te gaan halen, of op woensdag een paar lekkere biertjes, dan is hij daar ongetwijfeld voor in. Hij eet alles.

5. Je weet wat je krijgt
Meisjes proberen zich al vroeg een toekomst met een jongen voor te stellen. Als hij al een dad bod heeft, zijn we er al aan gewend voordat we gaan daten, met hem trouwen of drie kinderen van hem krijgen. We weten wat we krijgen als ie op zijn 22ste hetzelfde lichaam heeft als op zijn 45ste.

Of de trend al is opgepikt in Nederland, dat zullen we deze zomer vanzelf zien als de temperaturen oplopen en menig mannelijk shirt weer zal worden uitgetrokken in het openbaar. We zijn benieuwd of er ook een ‘mum bod trend’ gaat volgen… 😉

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam