trend mannen daten

Dad bod nieuwe trend voor datende mannen

Sta je nog steeds drie keer per week in de sportschool om dat buikje eraf te trainen omdat je zo graag lekker strak en het liefst met wasbordje voor de dag wil komen op een eerste date? Dan heb je nu een vrijbrief om er mee op te houden. Want vrouwen zoeken geen man meer met een sixpack. Althans, dat zegt Mackenzie Pearson op de website The Odyssey.

Trend: Dad bod

Pearson introduceert namelijk een nieuwe term, ‘dad bod’ (de body van een ‘dad’) als de nieuwe trend. Hij beschrijft het type lichaam dat als een ‘prettige balans tussen een bierbuik en een afgetraind lijf’. Deze nieuwe ‘dad bod man’ houdt er de volgende levensfilosofie op na: ‘ik ga af ten toe eens naar de sportschool, in het weekend drink ik lekker een paar biertjes en ik vind het zalig om een XL pizza naar binnen te schuiven’.

Vrijbrief

We horen je denken: mooi zo! Maar dit is uiteraard geen vrijbrief om vanaf nu af aan je helemaal vol te proppen met vet en koolhydraten totdat de redactie van Obese zich bij je op de stoep staat. De dad bod is geen dikke man, maar een wasbordje heeft hij ook niet volgens Pearson. Waarom vrouwen ineens vallen voor de dad bod, legt Mackenzie uit aan de hand van vijf voorbeelden.

1. Het intimideert ons niet
“Weinig dingen zijn erger dan poseren in een bikini, maar één van die dingen is het poseren in een bikini terwijl er een zwaar afgetrainde man naast je staat. We zijn al onzeker genoeg, dus we willen geen vent die ons onzeker laat voelen over ons lichaam.

2. We willen graag de knapste zijn
We vinden het geweldig als mensen zeggen ‘wat zien ze er leuk uit samen’. Maar we willen wel dat wíj de meeste aandacht krijgen. We willen er dus goed uitzien en hoe groter de man, hoe kleiner wij ons voelen en hoe beter we eruit zien op de foto.

3. Fijner knuffelen
Niemand wil met een steen knuffelen. Of met het Twilight-personage Edward Cullen gespeeld door Robert Pattinson. Einde.

4. Goed eten
De dad bod zegt dat hij niet elke zondag in de keuken staat, dus als jij voorstelt om op dinsdag taco’s te gaan halen, of op woensdag een paar lekkere biertjes, dan is hij daar ongetwijfeld voor in. Hij eet alles.

5. Je weet wat je krijgt
Meisjes proberen zich al vroeg een toekomst met een jongen voor te stellen. Als hij al een dad bod heeft, zijn we er al aan gewend voordat we gaan daten, met hem trouwen of drie kinderen van hem krijgen. We weten wat we krijgen als ie op zijn 22ste hetzelfde lichaam heeft als op zijn 45ste.

Of de trend al is opgepikt in Nederland, dat zullen we deze zomer vanzelf zien als de temperaturen oplopen en menig mannelijk shirt weer zal worden uitgetrokken in het openbaar. We zijn benieuwd of er ook een ‘mum bod trend’ gaat volgen… 😉

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.