seks vakantie
17 March 2016

Daarom denken mannen altijd aan seks

Mannen en seks. Er wordt wel gezegd dat mannen elke zes seconden aan seks denken. En daar schuilt meer waarheid in dan je misschien wel denkt. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat de hersenen van een man eerder aan seks dan aan eten denken.

Drang naar seks

Onderzoekers aan de University College of London hebben een nieuwe studie gepubliceerd waarin we lezen dat de hersenen van mannen extra cellen hebben die de constante drang naar seks aanwakkeren. Er is natuurlijk een belangrijk detail van dit onderzoek dat we zeker moeten vermelden: de studie werd uitgevoerd op wormen, en dat is niet meteen hetzelfde als het ontleden van het menselijke brein. Maar vooruit, het is op zich geen probleem omdat de wormensoort (Caenorhabditis elegans) vaker wordt gebruikt om neurale circuits in kaart te brengen. Daarnaast hebben ze veel genen die dezelfde zijn als die van de mens.

Sneller aan seks denken

Hoe kwamen de onderzoekers dan tot de conclusie dat mannen sneller aan seks dan eten denken? Op de wormen werden verschillende tests uitgevoerd waarbij ze hongerig werden losgelaten in een zoutrijke omgeving. Zo associeerden de wormen zout met honger. Door enkel deze associatie te maken, bleven de wormen ver uit de buurt van hoge concentraties zout wanneer ze naar een nieuw verblijf werden verplaatst.

Mogelijke partner

Maar, wanneer er een mogelijke partner in een zoutrijk verblijf zat (en geen voedsel), dan haastten de mannetjes zich naar de hoek van het verblijf met het meeste zout. Mannelijke wormen zonder de extra cellen kozen ervoor honger te vermijden in plaats van op zoek te gaan naar seks.

Zo geboren..

Opnieuw, het gaat hier om eenvoudige wormen maar de neuronen lijken zo sterk op die van de mens dat er een link gelegd mag worden. Mannelijke hersenen hebben neuronen die vrouwelijke hersenen niet hebben, en andersom. Ben je een man en krijg je vaak te horen dat je maar aan één ding denkt? Zeg dan dat je er niets aan kan doen: zo werd je geboren.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van...

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van...

Hoe je jouw seksleven leuker maakt

Wil je alles weten over anale seksspelletjes en hoe je daarvan...

Lust in tijden van corona

Onze seksuele behoeftes blijven in deze tijd onverminderd bestaan. Dat merken...

Onze zuiderburen verlangen naar een pikanter seksleven

Als single droom je er misschien alleen maar van, ook onze...

singlessite gidsen

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie